KE KNIHÁM S MODROU HVĚZDIČKOU ROZDÁVÁME KNIŽNÍ DÁREK ZDARMA! PLATÍ PŘI NÁKUPU NAD 499 KČ. 

Běžná cena: 639 Kč
Sleva: 15%
Naše cena: 540 Kč
Produkt momentálně nelze objednat
Dostupnost: Nedostupné
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0455827
EAN: 9788075542144
ISBN: 978-80-7554-214-4
Nakladatel: Anag
Vazba: Spirálová, kroužková
Počet stran: 408
Rok vydání: 2019
Rozměry: 190,0x233,0x30,0mm
Jazyk: Česky
Kategorie: Daně

„Pro mne nevýhoda, že je ve velké vzdálenosti od bydliště a musím použít zásilkovnu, doručení za další poplatek, než když bych si dojela do obchodu.“

Abeceda DPH 2019 540 CZK Nové

Kniha je praktickým průvodcem pro podnikatele, kteří dosud neměli povinnost registrovat se k dani z přidané hodnoty, nebo pro začínající podnikatele.

Změny v zákonu o DPH pro rok 2019

Aktualizované vydání publikce Abeceda DPH zohledňuje všechny změny v zákonu 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, k nimž došlo pro rok 2019, a o informace vydané Generálním finančním ředitelstvím. V knize jsou popsány jednotlivé kroky podnikatele při zahájení podnikatelských aktivit, postup v případě, že splní podmínky pro povinnost registrovat se podle zákona o DPH za plátce nebo za identifikovanou osobu, a zvlášť také povinnosti podnikatele v případě první registrace k dani z přidané hodnoty a dále následky, pokud povinnost registrace nesplní, případně se zaregistruje pozdě.

Blíže k obsahu publikace

Z publikace se čtenář dozví, jak správně stanovit místo plnění u uskutečněného zdanitelného plnění, kdy vzniká povinnost přiznat daň, jak a kdy správně vystavit daňový doklad, co musí daňový doklad obsahovat a jaké jsou druhy daňových dokladů. Dále pochopí, jak správně stanovit základ daně, případně jak provést opravu základu daně například u reklamací, jak opravit odpočet daně u příjemce zdanitelného plnění a jak opravit vlastní chyby. Autoři knihy Abeceda DPH vysvětlují způsob, jak stanovit správnou sazbu daně při dodání zboží nebo poskytnutí služby, jakou sazbu daně uplatnit u oprav, rekonstrukce a modernizace bytové výstavby nebo u nové výstavby, jak správně uplatnit daň u stavebních pozemků a při dodání nemovité věci. V souvislosti s nemovitostmi je v knize řešena také problematika nájmu nemovité věci a možnost uplatnit u tohoto nájmu daň. V publikaci je také vysvětleno, co se rozumí ubytovací službou a jaké dopady má její poskytování na osoby, které ubytování poskytují.

Problematika obchodování mezi členskými státy

V Abecedě DPH je rovněž rozebrána problematika obchodování se zbožím a poskytování služeb mezi členskými státy, dále problematika dovozu a vývozu zboží a v návaznosti na to, jaké doklady plátce potřebuje pro prokázání těchto plnění, kdy a kam uvede tato plnění do daňového přiznání a kontrolního hlášení. U dokladů na vývoz zboží je upřesněna možnost podání ústního celního prohlášení. U přepravy a služeb přímo vázaných na dovoz a vývoz zboží je na příkladech uvedeno, jak správně uplatnit osvobození od daně po změně výkladu od 1. 3. 2018.

Praktické příklady

Na základě aktuálních informací vydaných GFŘ jsou v této knize uvedeny možnosti, jak po 1. 1. 2019 postupovat při podnikání ve společnosti. Nově je v knize řešena také problematika poukazů a na příkladech je názorně uvedeno, kdy vzniká povinnost přiznat daň při poskytnutí jednoúčelového a víceúčelového poukazu. V publikaci je rovněž na příkladech vysvětleno, jak řešit nedoložené zničení či ztrátu nebo odcizení obchodního majetku.

Přenesení daňové povinnosti

Dále je v knize uvedeno, kdy má plátce nárok na odpočet daně a jak ho má správně uplatnit, jak správně postupovat u režimu přenesení daňové povinnosti a je uveden jeho celkový přehled. Je vysvětlen institut „ nespolehlivého plátce“ a „nespolehlivé osoby“. V případě zrušení registrace plátce je uvedeno, jak správně daň z přidané hodnoty vypořádat. Plátci jsou také upozorněni na možná rizika neuznání nároku na odpočet daně finančním úřadem a dozví se, jak mohou tato rizika minimalizovat.

Podávání daňových přiznání

Kniha se věnuje i úskalím při podávání daňových přiznání a dalších podání v případě, pokud nejsou plněny lhůty podle zákona, při podávání dodatečných daňových přiznání i daňových přiznání při zpětné registraci k DPH. Autoři radí, jak komunikovat se správcem daně, velká pozornost je věnována elektronické komunikaci (elektronická podání).

Elektronická evidence tržeb (EET)

Zvláštní pozornost je v publikaci Abeceda DPH věnována elektronické evidenci tržeb (EET), jsou zde zpracovány zkušenosti podnikatelů, kteří se do EET již zapojili v rámci 1. a 2. vlny. Je zde rozebrána problematika EET i pro ty, kteří se zapojí do 3. a 4. vlny.

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Nelze objednat
Balíkovna a AlzaBoxy 49 Kč Nelze objednat
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 65 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa 69 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč Nelze objednat
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč Nelze objednat
Česká pošta - Balík do ruky 75 Kč Nelze objednat
Doručení na adresu 89 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL ČR 99 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL SK 169 Kč Nelze objednat
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)