STARTUJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ AKCE 5 KNIH ZA 400 KČ. NENECHTE SI AKCI UJÍT! VÝBĚR KNIH TADY 

Zavřít

HLÍDAT DOSTUPNOST A CENU

12 statočných (SK)

Kolektiv
Běžná cena: 459 Kč
Sleva: 17%
Naše cena: 381 Kč
Dostupnost: Externí sklad
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0343355
EAN: 9788097146238
ISBN: 978-80-971462-3-8
Nakladatel: Ľubomír Bechný - VIFO
Vazba: vázaná
Počet stran: 146
Rok vydání: 2016
Rozměry: 230x230x15mm
Váha: 663g
Jazyk: Slovensky
Kategorie: Fejetony, rozhovory

„Dobrý internetový i kamenný obchod s širokou nabídkou, dobré ceny a rychlé dodání“

12 statočných 381 CZK Nové Skladem

Editor knihy Ľubo Bechný po úspešnej knihe rozhovorov Kristovci, prichádza na trh s novou publikáciou "12 statočných". Ide o rozhovory s osobnosťami, ktoré sa v istom okamihu svojho života dokázali postaviť zlu, bezpráviu, prípadne dlhodobo pôsobia v občianskom sektore na kultivácii spoločnosti. Autorský kolektív zložený z mien ako Andrej Bán, Dagmar Mozolová, či Terézia Kolková-Rončáková vyspovedal Ľudí ako MUDr. Vladimír Krčméry, Zuzana Wienk, Anton Srholec, Zuzana Melicherčíková, Zuzana Števulová, Juraj Kudiak, či novinárka Jana Teleki. V knihe sa nachádzajú aj rozhovory s hosťami zo zahraničia, čím kniha dostáva medzinárodný charakter: Maďar Ivániy Gábor, kňaz, ktorý obetavo slúžil utečencom. Poliak Tadeusz Zaşepa - rektor univerzity, ktorý doslova zaplatil životom za odhalenie neférových procesov na akademickej pôde. Rus Andrej Zubov, ktorý bol vyhodený z moskovskej univerzity za odsúdenie ruského vpádu na Ukrajinu. Z našich najbližších susedov môže čitateľ nahliadnuť do života kardinála Miloslava Vlka a evanjelického kňaza, profesora teológie Jakuba Trojana, ktorý sa dostal do problémov aj za to, že v roku 1969 pochoval Jana Palacha. Rozhovory týchto dvoch osobností sú publikované v češtine z dôvodu ich väčšej autenticity.
Autori rozhovorov pátrajú po motiváciách a zdrojoch, ktoré týmto osobnostiam nedovolia robiť kompromisy v oblasti morálky. Kniha je doplnená kvalitnými čiernobielymi fotografiami od viacerých autorov. Ako bonus čitateľ nájde v knihe krátke zamyslenie z pera bývalej premiérky Ivety Radičovej. Vzadu na obálke potom exkluzívny text psychiatra a teológa Maxa Kašparů.
Vydanie knihy podporil prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

Kniha rozhovorů s dvanácti osobnostmi, které svým statečným občanským postojem vzdorovali buď v minulosti totalitní zvůli, nebo v přítomnosti marasmu korupce navzdory hrozícím problémům. Autorský kolektiv vyzpovídal mezi převahou slovenských osobností (Vladimír Krčméry - humanitární pracovník, zakladatel univerzity, Zuzana Wienk - občanská aktivistka, Anton Srholec - kněz, zakladatel azylového domu pro bezdomovce a další), také Maďara Iványi Gábora (metodistický kněz, který sloužil utečencúm, Poláka Tadeusza Zasepu (rektora univerzity, který doslova zaplatil zdravím a životem za odhalení neférových procesů na akademické půdě) a Rusa Andreja Zubova (za odsouzení ruského pádu na Ukrajinu byl po mnohých letech vyhozen z moskevské univerzity). Ze statečných Čechů můžete nahlédnout do života kardinála Miloslava Vlka a evangelického kněze a profesora teologie Jakuba Schwarze Tomana, který v roce 1969 pochovával Jana Palacha. Věřící či bez konfese, lidé různých národností spojuje touha po spravedlnosti a právu. Autoři rozhovorů hledají motivaci, zdroje, které dávají odvahu a nedovolí těmto různorodým lidem žijícím uprostřed nás činit kompromisy v otázkách morálky. Kniha je doplněna aktuálními černobílými portréty osobností z autorské dílny vydavatele Ľubomíra Bechného, dalších fotografú a unikátními archivními záběry. Rozhovory jsou uvedeny dvojjazyčně (české osobnosti v češtině, ostatní v slovenštině).
"Pokud současnému světu něco zásadního chybí, jsou to vzory. Nikoli vzory umělé, nagelované celebrity šoubyznisu, politicky vy- (i de-) generované zříceniny, nebo vycpané atrapy všeho druhu. Smysluplné jsou dnes jen vzory tiché, planoucí, vzory přirozené, mající v popisu práce dobro a normalitu." Max Kašparů v závěru knihy.

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Zítra (ST)
Balíkovna a AlzaBoxy 49 Kč Pozítří (ČT)
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 65 Kč Pozítří (ČT)
PPL výdejní místa 69 Kč Pozítří (ČT)
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč 22.03.2024 (PÁ)
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč Pozítří (ČT)
Česká pošta - Balík do ruky 75 Kč Pozítří (ČT)
Doručení na adresu 89 Kč Pozítří (ČT)
Kurýr PPL ČR 99 Kč Pozítří (ČT)
Kurýr PPL SK 169 Kč 26.03.2024 (ÚT)
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)