KE KNIHÁM S MODROU HVĚZDIČKOU ROZDÁVÁME KNIŽNÍ DÁREK ZDARMA! PLATÍ PŘI NÁKUPU NAD 499 KČ. 

Zavřít

DOPORUČIT ZNÁMÉMU

Emoční jóga - Jak tělo může uzdravit mysl

Bija Bennett
Běžná cena: 338 Kč
Sleva: 16%
Naše cena: 283 Kč
Dostupnost: Externí sklad
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0287648
EAN: 9788074360527
ISBN: 978-80-7436-052-7
Nakladatel: DharmaGaia
Vazba: brožovaná
Počet stran: 212
Rok vydání: 2015
Rozměry: 205x127x17mm
Váha: 325g
Jazyk: Česky
Překladatel: Renata Třešňáková
Kategorie: Uvolnění, jóga, meditace

„Za mně perfektní obchod, vstřícné jednání a perfektní komunikace. Mohu jen a jen doporučit.“

Emoční jóga - Jak tělo může uzdravit mysl 283 CZK Nové Skladem

Podstatou dobrého zdraví je z pohledu emoční jógy celistvý přístup, což znamená věnovat se fyzické, mentální, emocionální a spirituální části sebe sama. Pokud v sobě neseme jakoukoliv emoční kolizi, zůstáváme slabí, bez ohledu na to, jak máte vypracované svaly. Jóga je více o vnitřní síle než o svalech. Záměrem jógové praxe je být integrovanou lidskou bytostí ve všech směrech.

Emoční jóga představuje metodologii, která vám pomůže setkat se s emocemi, transformovat je a uzdravit a stejně tak pracovat i s vaším tělem a myslí.

Ve starodávných jógových textech jsou emoce popsány jako vlny, vrtti, nebo výkyvy vědomé mysli. Jakýkoliv druh smyslového vnímání, např. radost či bo­lest, může být zpětně vystopován jako druh nerovnováhy mezi tělem a myslí. Setrváme-li v nervozitě nebo zmatku, ztrácejí naše emoce svůj přirozený rytmus a my upadáme do deprese, strachu nebo neklidu. Pokud se svými emocemi budeme zabývat a budeme své reakce transformovat, emoční vlny se zklidní. Zpětné sledování emočních vln až k jejich zdroji nás přivede k objevení našeho přirozeného stavu radosti.

Emoce jsou fyzické, nikoliv psychické, a vědci si to nyní začínají uvědomovat. Emoce fungují jako spojnice mezi naším tělem a naší myslí. Každý z nás je psychosomatickým systémem. Emoce fungují jako spojnice mezi naším tělem a naší myslí. Základ západní kultury tvoří přesvědčení, že myšlení je daleko důležitější než cítění. Také na Východě často pohlíželi na emoce s despektem. Východní spirituální tradice podporovala ideál kontemplace, oproštěnosti od vnějšího světa a klidu a často to mylně nazývala osvícením či nirvánou. Dokonce i zažitý stereotyp - jógin sedící v hluboké meditaci - varuje před ničivou silou emocí.

Pokud však emoce vezmeme na vědomí, pochopíme je a projevíme, potom mají stejnou hodnotu jako kterýkoliv jiný léčebný zákrok. Když zůstaneme se svými emocemi v kontaktu, tzn. že jim budeme naslouchat a pomocí těla a mysli s nimi pracovat a směrovat je, získáme tak přístup k léčivé moudrosti, která sídlí v každém z nás.

Praxe emoční jógy probíhá několika formami - zkoumáním emocí, sebepo­zorováním, fyzickým cvičením, dechovými technikami, meditací, rituály a lé­čivými zvuky, přičemž všechny tyto formy směřují k jedinému - pomoci vám na vaší emoční cestě.

Emoční jóga nabízí tyto příležitosti:
Převzít odpovědnost při hledání toho, kým jste a co cítíte. Nahlížet na své emoční zkušenosti spíše jako na pocity a nálady než "na skutečnost". Uvědomit si, že nejste zodpovědní za emoce, které vyvstanou, ale za to, zda v jejich náladě setrváte, či nikoliv. Otevřít se možnosti uzdravení znepokojujících či náročných emocí. Změnit své postoje a názory. Používat své tělo jako pomocníka pro změnu emočního stavu. Porozumět tomu, jak vám emoce mohou pomoci rozvíjet charakter, rozhodnost, citlivost i moudrost. Duchovně růst a žít v souladu s okolním světem.

Na základě tradičního učení o osmi stupních jógy autorka vytvořila systém osmi stupňů emoční jógy. První část každého stupně představuje jednu z osmi kvalit emočního uvědomění jako základ emočního sebezkoumání. Každá komponenta má svou jedinečnou kvalitu, a jestliže se s ní setkáme a použijeme ji, naučíme se rozeznávat své emoční zkušenosti z různých úhlů pohledu. Jednotlivé emoční kvality lze použít též jako prostředek zkoumání, který nám dovolí vidět několik možných způsobů, jak se vyrovnat s emoční situací. Tím, že přestaneme být svázáni jedním pohledem na věc, se před námi začnou objevovat takové možnosti, o kterých se nám ani nesnilo.

Druhá část nás seznamuje s tradiční jógovou naukou jednotlivých stupňů jógy v souvislosti s tematikou emocí. Na začátku je vždy uveden jeden záměrně vybraný aforismus z Jógasúter tak, aby bylo zřejmé, jak je toto učení praktické. Tato starobylá poselství či sútry nejlépe vystihují podstatu jednotlivých stupňů jógy.

Štítky: Životní harmonie, Sebepoznání, Osobní růst, Psychologie a sociologie, Péče o zdraví, Zdravý životní styl, Mysl a tělo, Sebeuzdravování, Emoce, Relaxace, Vědomí

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA 01.04.2024 (PO)
Balíkovna a AlzaBoxy 49 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 65 Kč 02.04.2024 (ÚT)
PPL výdejní místa 69 Kč 02.04.2024 (ÚT)
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč 03.04.2024 (ST)
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Česká pošta - Balík do ruky 75 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Doručení na adresu 89 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Kurýr PPL ČR 99 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Kurýr PPL SK 169 Kč 05.04.2024 (PÁ)
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)