KE KNIHÁM S MODROU HVĚZDIČKOU ROZDÁVÁME KNIŽNÍ DÁREK ZDARMA! PLATÍ PŘI NÁKUPU NAD 499 KČ. 

Evropská unie - v otázkách a odpovědích

Petr Gola
Běžná cena: 149 Kč
Sleva: 16%
Naše cena: 125 Kč
Dostupnost: Externí sklad
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0007459
EAN: 9788086376301
ISBN: 80-86376-30-3
Nakladatel: Veselý Radek
Vazba: brožovaná
Počet stran: 120
Rok vydání: 2010
Rozměry: 206x124x11mm
Váha: 162g
Jazyk: Česky
Kategorie: Společnost a politika

„S obchodem jsem spokojená, je funkční ve všech směrech-nejen nabídka, ale i pečlivě zabalený, rychlý, spolehlivý. Doporučuji.“

Evropská unie - v otázkách a odpovědích 125 CZK Nové Skladem

Vážené dámy a pánové,

právě se Vám dostává do ruky kniha se závažným tématem. Nebojte se, je psána lehce a svižně, tak aby Vás příliš nenudila, ba naopak donutila k zamyšlení. A snad i k zaujmutí jasného stanoviska týkajícího se Evropské unie. Totiž představy většiny lidí ohledně Evropské unie jsou pouze matné a mlhavé. V lepším případě založené na základě zážitků z dovelené ze zahraničí a pobytu v některém členském státě.

Přistoupení k Evropské unii patří mezi základní zahraničně politické priority České republiky, a to již několik posledních let. Členství České republiky v Evropské unii přinese významné změny nejen v mezinárodním postavení naši země, ale především se změní postavení nás občanů České republiky. Je proto dobré vědět, co všechno se změní. My totiž budeme v této zemí žít. Vláda a parlament České republiky činí všechny potřebné kroky k tomu, abychom se mohli hladce začlenit do tohoto evropského kolosu. Mnohé úspěšně, jiné méně. Přesto všechny kroky směřují k brzkému začlenění.

Dennodenně můžeme číst v novinách či sledovat v televizi různé názory na Evropskou unii. Stalo se módou vyjadřovat se k tomuto problému. Mnoho lidí zaujímá jasné stanovisko, a to buď kladné nebo záporné, a to pouze na základě kusých informací. A to není dobře. Vždy bychom měli vědět, proč danou ideu podporujeme či zavrhujeme. A to je i cílem této publikace. Nechce nikomu nutit svůj názor. Chce pouze moderní a jednoduchou formou ukázat, jak Evropská unie funguje, co přináší běžným občanům, co jim naopak bere. To jestli budete zastánci nebo odpůrci Evropské unie, nechám pouze na Vás. Všichni máme právo na svůj osobní názor, to je demokracie. Po prostudování této publikace, budete vědět proč. Dá se říci, že je to kniha o základních kamenech Evropské unie.

Mnoho otázek při přijímacích zkouškách na vysokou školu požadují základní znalosti o Evropské unii, čili tato publikace může sloužit i jako dobrý materiál pro studenty středních škol, a to nejen k již zmíněným přijímacím zkouškám, ale i jako doprovodný materiál k hodinám občanské nauky, práva či ekonomie.

Publikace není žádný naučný slovník ani náročná skripta. Odpovídá na jasně definované otázky, které trápí většinu z nás. Nesnaží se vysvětlovat těžkopádné teorie, či důsledky jednotlivých rozhodnutí uskutečněných v Evropské unii, nezabývá se detaily a podrobnostmi či nesrozumitelnými analýzami. Zodpovězené otázky nám umožní získat základní znalosti o principu Evropské unie a poslouží i pro naše případné rozhodnutí v referendu.

Věřím, že svůj úkol tato publikace splní. A když se Vás někdy někdo zeptá "Co Vy říkáte, máme vstoupit nebo nevstoupit do Evropské unie?", budete moci odpovědět na základě svých znalostí a informací a ne pouze na základě proklamovaných hesel na letácích. Některé z Vás snad podnítí k hlubšímu studiu tohoto jistě zajímavého kolosu.

Štítky: Státy, kultury, národy, Evropská unie, Ekonomická integrace, Ekonomická integrace - evropa, Politická integrace - evropa, Politická integrace

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA 01.04.2024 (PO)
Balíkovna a AlzaBoxy 49 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 65 Kč 02.04.2024 (ÚT)
PPL výdejní místa 69 Kč 02.04.2024 (ÚT)
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč 03.04.2024 (ST)
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Česká pošta - Balík do ruky 75 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Doručení na adresu 89 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Kurýr PPL ČR 99 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Kurýr PPL SK 169 Kč 05.04.2024 (PÁ)
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)