KE KNIHÁM S MODROU HVĚZDIČKOU ROZDÁVÁME KNIŽNÍ DÁREK ZDARMA! PLATÍ PŘI NÁKUPU NAD 499 KČ. 

Francouzské děti jedí všechno

Le Karen Billon
Běžná cena: 98 Kč
Sleva: 11%
Naše cena: 87 Kč
Produkt momentálně nelze objednat
Dostupnost: Nedostupné
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0187966
EAN: 9788074624216
ISBN: 978-80-7462-421-6
Nakladatel: Jota
Vazba: vázaná
Počet stran: 288
Rok vydání: 2013
Rozměry: 217x155x21mm
Váha: 494g
Jazyk: Česky
Kategorie: Dítě a rodina

„Po předchozích nic moc zkušenostech s většími knihkupectvími mohu tento e-shop všemi deseti doporučit.“

Francouzské děti jedí všechno 87 CZK Nové

Francouzské děti jedí v pohodě všechno - a většinou je to zdravé. A nejen to: výskyt dětské obezity je ve Francii mnohem nižší než v Severní Americe, kde je nesprávný způsob stravování tak rozšířený, že ohrožuje zdraví dětí. Takže jak to francouzští rodiče dělají, že dokážou naučit děti tak dobře jíst? A jak francouzská vláda a školský systém podporují rodiny, učitele a zemědělce, aby děti vzdělávali, pokud jde o stravování? Odpovědi na tyto i další otázky najdete v této knize.

Když se s rodinou stěhovala do manželova rodného města v severní Francii, byla Karen Le Billonová připravena na některé kulturní rozdíly, ale překvapilo ji, jaké se jí a její rodině dostalo výchovy ohledně stravování, i když zpočátku ji přijímali jen neochotně. Oproti jejím rozmlsaným dcerkám jedly francouzské děti bez problémů cokoli od červené řepy po brokolici, od salátu po špenát, od mušlí po müsli. Její stravovací zásady jsou brzy podrobeny kritice, když je Karen pokárána za to, že svému povykujícímu batoleti podstrčila něco na zub - "To je nejjistější cesta k obezitě!" - a je jí zakázáno dávat starší dceři do školy jídlo namísto školního oběda.
Její rodina brzy začíná chápat moudrost obsaženou v pravidlech stravování, která Francouzům pomáhají vypěstovat u dětí zdravé stravovací návyky a dobré způsoby - od rozhodného zákazu "svačinek" po postupy, které se používaly i dřív, ale nějak se na ně pozapomnělo. Děti brzy přestanou být vybíravé a naučí se nadšeně zkoušet nová jídla. Ale opravdová výzva přichází ve chvíli, kdy se přestěhují zpátky do Severní Ameriky, kde je jejich odhodlání "jíst po francouzsku" podrobeno těžké zkoušce. Výsledkem je rodinná stravovací revoluce s překvapivým, ale pozitivním výsledkem, který napovídá, že je třeba se vážně zamyslet a změnit způsob, jakým se naše děti stravují ve škole i doma.

*** Karen Le Billonová, rodačka z Montrealu žijící ve Vancouveru, je spisovatelka a učitelka. Její manžel je Francouz, mají spolu dvě dcery a jejich rodina pobývá střídavě ve Vancouveru a ve Francii. Karen má doktorát z Oxfordské univerzity a je držitelkou mnoha ocenění, včetně Rhodesova stipendia. V současné době učí na univerzitě v Britské Kolumbii.
Je také jednou ze zastánkyň opravdového jídla v rámci nadace Jamieho Olivera (Jamie Oliver Food Foundation).
Francouzské děti jedí všechno (French Kids Eat Everything) je její nejnovější kniha, autobiografický příběh o rodině a jídle, inspirovaný ročním pobytem v manželově rodném městě - přímořském městečku v Bretani.

*** "Vyžaduje to odvahu, přestěhovat se s dvěma vybíravými dětmi do malého francouzského městečka a změnit je v gurmánské všežravce, ale tato kniha dokazuje, že je to možné. Měla by být povinnou četbou pro rodiče i učitele.” - Marion Nestle, profesorka v oboru výživy a veřejného zdraví na New York University, autorka knihy What to Eat (Co jíst).

"Humorná a zároveň poučná kniha o kulinářském dobrodružství, které změní život rodičům i jejich dětem.” Patricia Wells, autorka kuchařské knihy The Provence Cookbook (Provensálská kuchařka).

"Tato kniha není jen o tom, jak naučit děti (a sebe) dobře jíst, je i o tom, jak vytvořit a udržovat základ civilizované společnosti. Nesmírně se mi líbila. Určitě si ji přečtěte, ať už máte děti nebo ne.” - Laura Calder, autorka knihy Dinner Chez Moi (Večeře u mě doma) a hostitelka v pořadu French Food at Home (Francouzské jídlo doma).

*** V této knize najdete příběhy z rodinného života i recepty a praktické rady; díky tomu kniha poskytuje humorný a provokativní pohled na to, jak krmíme své děti. Po jejím přečtení změníte svůj přístup k jídlu i k rodičovství.

Štítky: Recepty, Výchova dítěte, Zdravý životní styl, Životospráva, Výživa dětí, Stravování, Stravování - francie, Výchova dítěte - francie, Stravování, výživa

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Nelze objednat
Balíkovna a AlzaBoxy 49 Kč Nelze objednat
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 65 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa 69 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč Nelze objednat
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč Nelze objednat
Česká pošta - Balík do ruky 75 Kč Nelze objednat
Doručení na adresu 89 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL ČR 99 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL SK 169 Kč Nelze objednat
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)