Historie v barvě - Ikonické momenty z dějin lidstva, jak je viděli tenkrát

Jordan Lloyd , Wolfgang Wild
Běžná cena: 599 Kč
Sleva: 31%
Naše cena: 412 Kč
Dostupnost: Externí sklad
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0477506
EAN: 9788075252302
ISBN: 978-80-7525-230-2
Nakladatel: Extra Publishing
Vazba: vázaná
Počet stran: 272
Rok vydání: 2019
Rozměry: 287x253x22mm
Váha: 1574g
Jazyk: Česky
Kategorie: Světové dějiny

„Za mně perfektní obchod, vstřícné jednání a perfektní komunikace. Mohu jen a jen doporučit.“

Historie v barvě - Ikonické momenty z dějin lidstva, jak je viděli tenkrát 412 CZK Nové Skladem

"Pro mnohé z nás se historie udála v černé a bílé. Rozumem dobře chápeme, že to není pravda, stejně jako je nám jasné, že lidé ve filmech z počátku 20. století ve skutečnosti nechodili, jako by je někdo zrychlil. Jenže když naše oko spočine na černobílé fotografii, jako by to potvrdilo náš předpoklad, že přesně takhle minulost vypadala.

Jenže se mýlíme: Minulost nebyla malá, vybledlá, poškrábaná a potrhaná. Byla – tak jako nikdy nekončící přítomný okamžik – velká, čistá, ostrá, kompletní a plná barev. Minulost a současnost byly totéž, jsou totéž,“ tvrdí spoluautor výpravné obrazové knihy Historie v barvě, Wolfgang Wild.

Díky spolupráci se světově proslulým kolorizátorem Jordanem Lloydem převedli více než 120 ikonických momentů z dějin lidstva do tak živých barev, jak je viděli naši předkové kdysi. Digitálně, realisticky a se smyslem pro historický detail snímky kolorovali, a tak jim vdechli nový život. Autoři nesouhlasí s tím, že by jejich zásahy byly k originálům neuctivé, nebo že by snad diváky kolorovaných fotek intelektuálně podceňovali. Ani se nesnaží nesmyslně vylepšovat často ikonické a proslavené originály – v paralele ke světu populární hudby hovoří spíše o „vizuálních cover verzích“.

Barevné zpracování poskytne nečekaný vhled do událostí, které z médií či učebnic dávno považujeme za všední. Zasvěcené komentáře a dobové citáty u každého snímku vtahují do děje a dovolí nám historii prožít tak, jako by se události nestaly před desítkami let či v předminulém století, ale – včera.

„Cílem kolorizátora je vytvořit obrázek natolik přesvědčivý, že barva v něm se stane samozřejmě přehlíženou součástí obrazu. Snímky v této knize jsou pro mě obrovsky silné, a to bez ohledu na to, jestli dostaly barevný kabát, nebo ne,“ prohlašuje anglický výtvarník Jordan J. Lloyd, který se ve svém studiu Dynachrome profesionálně zabývá kolorováním historických fotografií.

Pracuje pro komerční klienty, jakými jsou Jim Beam, Indian Motorcycles, magazíny Surfer nebo National Geographic, pro řadu vydavatelů včetně Time Life a instituce jako Imperial War Museum, BBC nebo University of Cambridge. Přednášel na konferencích Applu, Adobe a Britského filmového institutu. Spolupracuje s řadou archivů a muzeí, měl výstavy v Londýně, Drážďanech a New Yorku.

Revoluční kolekce fotografií se tak moc blíží skutečnému cestování časem, jak je to jen možné. Čtenáři, diváci či „návštěvníci“ tohoto „papírového muzea“ prožijí příběhy od vynálezu fotografie, přes postavení Eiffelovky, potopení Titaniku, velké objevy až k událostem obou světových válek.

Mezi vyobrazeními najdeme dobové kuriozity, jako je např. pouliční prodavač mumií a jiných záhrobních předmětů z Egypta 19. století nebo nahrávání řvu lva pro filmovou znělku studií MGM. Spatříme stavbu pařížské baziliky Sacré-Coeur i Eiffelovy věže (natřena byla nespočetněkrát, ale původně to byla „benátská červeň“); ledovec, do nějž s největší pravděpodobností narazil Titanik; pokusy s kluzákem bratří Wrightů i první přelet francouzského pilota Louise Blériota z Calais do Doveru, jenž se ocitnul také na obálce knihy.

Zcela úchvatný je výhled z polární jeskyně během expedice Roberta Falcona Scotta Terra Nova (díky rozsáhlému průzkumu autoři tvrdí, že nepromokavé bundy tragicky zahynuvších polárníků byly doopravdy žluté). A pohled do očí imigrantů, kteří do Spojených států přicházeli ze všech končin světa přes Ellis Island, nás zase přesvědčí o pravdivosti pojmu „tavicí kotlík“.

Z dějin fotografie spatříme první fotografický autoportrét i silné a sociálně-kritické snímky od Dorothey Langeové, jako je „Kočující matka“, anebo „Mechanik“ od Lewise Hinea.

Speciálně pro české vydání koloroval Jordan J. Lloyd 5 nových snímků.

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA 29.04.2024 (PO)
Balíkovna a AlzaBoxy 29 Kč 30.04.2024 (ÚT)
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 57 Kč 30.04.2024 (ÚT)
PPL výdejní místa 69 Kč 30.04.2024 (ÚT)
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč 02.05.2024 (ČT)
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč 30.04.2024 (ÚT)
Česká pošta - Balík do ruky 69 Kč 30.04.2024 (ÚT)
Doručení na adresu 79 Kč 30.04.2024 (ÚT)
Kurýr PPL ČR 99 Kč 30.04.2024 (ÚT)
Kurýr PPL SK 169 Kč 06.05.2024 (PO)
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)