STARTUJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ AKCE 5 KNIH ZA 400 KČ. NENECHTE SI AKCI UJÍT! VÝBĚR KNIH TADY 

Ivan Trojan

Dana Čermáková
Běžná cena: 299 Kč
Sleva: 22%
Naše cena: 234 Kč
Produkt momentálně nelze objednat
Dostupnost: Nedostupné
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0248735
EAN: 9788087685228
ISBN: 978-80-87685-22-8
Nakladatel: Imagination of People, s.r.o.
Vazba: vázaná
Počet stran: 200
Rok vydání: 2014
Rozměry: 240x170x20mm
Váha: 540g
Jazyk: Česky
Kategorie: Faktografická biografie

„Doba dodání byla delší, než bylo původně uvedeno na webu, ale poslali email s vysvětlením, takže komunikace v pořádku.“

Ivan Trojan 234 CZK Nové 3.00 1

Výjimečná, poutavá kniha vychází k padesátým narozeninám mimořádného českého herce současnosti. IVAN TROJAN je totiž unikátním umělcem hned z několika důvodů. Ačkoliv pochází z herecké rodiny – jeho otcem je Ladislav Trojan, známý mimo jiné z televizního seriálu Tři chlapi v chalupě - , pro herectví se rozhodl zcela náhle a nečekaně až před maturitou na sportovním gymnáziu. Odmalička se věnoval sportu a zejména basketbalu, který hrál vrcholově, v juniorech se stal dokonce mistrem republiky. Když absolvoval DAMU – obor herectví, nezlákalo ho Národní divadlo, odkud dostal nabídku, ale Realistické divadlo, kde působil jeho otec Ladislav Trojan a kam koncem 80. let chodil také Václav Havel a disidenti. Ivan Trojan tu podepsal petici za propuštění Václava Havla z vězení a Několik vět. Za to ho vyhodili z AUSu a odveleli do nejvýchodnější posádky tehdejšího Československa, do Humenného.

Po revoluci přijal od ředitelky Jiřiny Jiráskové nabídku na angažmá ve Vinohradském divadle. Vydržel tu sedm let, ve třiatřiceti cítil, že musí odejít, protože chtěl divadlo dělat jinak, blíže k divákovi. Přešel do Dejvického divadla, kde se tvořil zcela nový soubor pod vedením Miroslava Krobota. Tady působí dodnes, tedy už sedmnáctým rokem. Dejvické divadlo brzy po nástupu nového souboru dostalo punc následovníka Činoherního klubu ze šedesátých let a stalo se nejprogresivnějším a nejuznávanějším divadlem současnosti. Až v pětatřiceti natočil svůj první film – Samotáře, který ho společně s televizními Četnickými humoreskami okamžitě katapultoval mezi uznávané a režiséry i diváky oblíbené herce. V dalších filmech zrál jako víno. Ivan Trojan je nositelem pěti Českých lvů jako jediný český herec, přičemž nominován byl osmkrát. Má také Cenu Thálie, Cenu Alfréda Radoka, Cenu Elsa, Cenu TýTý. Zaslouženě. Jak známo, herecká manželství nebývají nejpevnější, on si přesto vzal herečku Kláru Pollertovou. Dostal se tak do rodiny olympijského vítěze Lukáše Pollerta. S Klárou mají čtyři děti – kluky. Prý za to může „Trojanova finta“ - otec Ladislav Trojan zplodil dva syny, stejně tak bratr Ivana, producent Ondřej Trojan. S manželkou Klárou mají krásný vztah, který však prošel těžkou životní zkouškou způsobenou její chronickou nemocí. Oběma vydržel a pevně drží. Ivan Trojan je skalním fanouškem Bohemians 1905. Pomáhal klub i stadion v Ďolíčku zachránit před krachem, dal peníze i pracoval, stal se fanouškem číslo 001 a za Bohemku si zahrál jako skutečný fotbalista v ligovém utkání. Byl to prý jeho nejsilnější sportovní zážitek v životě. Ivan Trojan patří k nejlepším hercům své generace či spíše k nejlepším našim současným hercům vůbec. Známá autorka biografií významných osobností ve své knize představuje Ivana Trojana citlivě a se znalostí všech zákoutí lidské duše.

Štítky: Kultura a společnost, Osobnosti, 20.-21. stol., Herci - česko, Herci, Televize

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Nelze objednat
Balíkovna a AlzaBoxy 49 Kč Nelze objednat
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 65 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa 69 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč Nelze objednat
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč Nelze objednat
Česká pošta - Balík do ruky 75 Kč Nelze objednat
Doručení na adresu 89 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL ČR 99 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL SK 169 Kč Nelze objednat
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)