Operace Rath - Pohled do zákulisí policejního vyšetřování

Radek Kedroň
Běžná cena: 268 Kč
Sleva: 16%
Naše cena: 224 Kč
Produkt momentálně nelze objednat
Dostupnost: Nedostupné
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0283149
EAN: 9788074296000
ISBN: 978-80-7429-600-0
Nakladatel: Vyšehrad
Vazba: vázaná
Počet stran: 240
Rok vydání: 2015
Rozměry: 206x122x22mm
Váha: 405g
Jazyk: Česky
Kategorie: Literatura faktu

„Byl jsem spokojen. Sehnal jsem knihy, které neměli všude, navíc byly skladem a tedy obratem vyexpedovány a dodávka do dvou pracovních dnů.“

Operace Rath - Pohled do zákulisí policejního vyšetřování 224 CZK Nové 3.80 5

David Rath, Petr Kott a Kateřina Pancová. Všichni tři vystudovaní a ambiciózní lékaři. Měli léčit a uzdravovat. Maskováni bílými plášti však do středočeského kraje zavlekli jednoho z nejzákeřnějších parazitů současnosti - klientelismus. Celé večery přepočítávali úplatky. Miliony brali, ač měli jasné signály, že po nich policie jde. Přesto jim jejich chamtivost nedala vydechnout.

Autor knihy Operace Rath více než tři roky sledoval pozadí největšího korupčního případu novodobé české historie. Shromáždil dokumenty z vyšetřování, zpovídal státní zástupce, detektivy i svědky. Sestavil tak téměř dokumentární rekonstrukci kauzy, která nahlíží notoricky známý příběh z dosud neznámých úhlů. I když se kniha opírá o soudní a policejní protokoly, nejde o mechanický přepis odposlechů.

Zprostředkovává unikátní pohled do prostředí elitních policejních kriminalistů, kteří víc času a energie spálí bojem se šéfy a zastaralou technikou, než se skutečnými pachateli. Spis Důvěra, do nějž Rathovu kauzu uzamkli, utajovali kvůli obavám z prozrazení dokonce i před svými veliteli. Kniha popisuje i zvraty, jichž se příběh dočkal. Vyšetřující policisté se v konečné fázi případu stali sami lovnou zvěří a muž, který policisty zalarmoval a spolupracoval s nimi, si vysloužil postavení persona non grata.

Text hledá i odpovědi na dosud otevřené otázky: Jak se podařilo policistům nasadit odposlechy přímo do kuchyně korupčního spolku? Kdo policejní operaci předčasně vyzradil? Kdo na lavici obžalovaných chyběl?

V neposlední řadě kniha analyzuje propletenec osobních vztahů mezi ústřední trojicí Rath - Pancová - Kott. Zkouší dešifrovat jejich motivaci, odkrývá jejich plány s ukořistěnými penězi i malé lidské slabosti.

Ze všeho nejvíc ovšem text dokládá, že manipulace při zakázce na opravu buštěhradského zámku nebyla ojedinělou, osamocenou akcí. Symbióza klientelistické sítě a hejtmanského aparátu dospěla ve Středočeském kraji do stádia systémové, organizované korupce, z níž se podařilo nasvítit jen úzkou výseč.

Autor knihy Operace Rath Radek Kedroň více než tři roky sledovat pozadí největšího korupčního případu novodobé české historie. Shromáždil dokumenty z vyšetřování, zpovídal státní zástupce, detektivy i svědky. Výsledkem je téměř dokumentární rekonstrukce kauzy, která nahlíží notoricky známý příběh z dosud neznámých úhlů. I když se kniha opírá o soudní a policejní protokoly, nejde o mechanický přepis odposlechů. Operace Rath zprostředkovává unikátní pohled do prostředí elitních policejních kriminalistů a hledá odpovědi na dosud otevřené otázky: Jak se podařilo policistům nasadit odposlechy přímo do kuchyně korupčního spolku? Kdo policejní operaci předčasně vyzradil? Kdo na lavici obžalovaných chyběl?

Radek Kedroň pracoval v reportérském oddělení Hospodářských novin a MF Dnes, dva roky vedl domácí zpravodajství časopisu Týden, od roku 2012 šéfuje zpravodajskému serveru Lidovky.cz. Specializuje se především na bezpečnostní problematiku, odtajnil například jména agentů StB pracujících v Hradní stráži Václava Havla, detailně zmapoval tuneláž státního Fondu dětí a mládeže, publikoval sérii textů o dodávce českých zbraní do válčící části Afriky, v níž se angažovali i vrcholoví politici. Podílel se na projektu Konta X, který prověřoval majetek politiků, nebo přinutil Poslaneckou sněmovnu, aby zveřejňovala jména takzvaných létajících politiků.

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Nelze objednat
Balíkovna a AlzaBoxy 29 Kč Nelze objednat
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 57 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa 69 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč Nelze objednat
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč Nelze objednat
Česká pošta - Balík do ruky 69 Kč Nelze objednat
Doručení na adresu 79 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL ČR 99 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL SK 169 Kč Nelze objednat
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)