AKCE 1 + 3 BRZO KONČÍ! POSLEDNÍ MOŽNOST ZÍSKAT 3 KNIHY ZDARMA. AKČNÍ VÝBĚR ZDE

PAS DE BLEME ! Slovník slangu a hovorové francouzštiny

Běžná cena: 117 Kč
Sleva: 16%
Naše cena: 99 Kč
Produkt momentálně nelze objednat
Dostupnost: Nedostupné
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0008695
EAN: 9788087062708
ISBN: 978-80-87062-70-8
Nakladatel: Lingea
Vazba: brožovaná
Počet stran: 144
Rok vydání: 2009
Rozměry: 165,0x118,0x10,0mm
Jazyk: Francouzsky
Kategorie: Slovníky

„Po předchozích nic moc zkušenostech s většími knihkupectvími mohu tento e-shop všemi deseti doporučit.“

PAS DE BLEME ! Slovník slangu a hovorové francouzštiny 99 CZK Nové

Současná hovorová francouzština prochází zejména v posledních letech velice dynamickým vývojem, který většina překladových slovníků nestačí zachycovat. Poměrně často se proto stává, že v nich uživatel nenajde překlady slov, na která běžně narazí při komunikaci na ulici, ve škole nebo na internetu, při sledování filmů a televize nebo při poslechu moderní hudby. Přitom nejen klasický francouzský slang, ale i mnoho teprve nedávno utvořených hovorových či slangových výrazů přešlo do běžného užívání.

Český uživatel je pak často odkázán na to, aby pochopil význam toho kterého slova pouze z kontextu. A to je někdy úkol velice náročný, protože zejména texty a diskuse uveřejňované na internetu jsou doslova prošpikovány na první pohled zcela zvláštními slangovými výrazy a řadou hovorových obratů, kterým bez speciálního slovníku nemůže porozumět.

Proto přicházíme s dosud ojedinělým produktem, který má uživateli poskytnout co možná nejkomplexnější přehled současné slovní zásoby hovorové francouzštiny a slangu mladých. Naším cílem bylo vytvořit zcela aktuální slovník, který je zaměřen na slovní zásobu používanou v současnosti. Z toho důvodu jsme do slovníku nezařazovali už zastaralá slova z klasického francouzského argotu, ale pouze výrazy a obraty, se kterými se uživatel francouzštiny setká i jinde než v klasické literatuře. Zaměřili jsme se naopak na jazyk, kterým skutečně mluví mladí Francouzi.

Pro zachování co největší aktuálnosti jsme při sestavování našeho slovníku čerpali nejen ze slovníků hovorové francouzštiny a slangu, ale také z mnoha internetových zdrojů, tedy ze slovníků, které svými příspěvky sestavují sami mladí lidé, a z diskusí a fór, kde se probírá současný jazyk a jeho užívání.

Právě internet, tedy diskusní příspěvky nebo blogy, ale také rapové texty nám též poskytly velké množství příkladů užití slov zařazených do tohoto slovníku. Díky nim může český uživatel získat lepší představu o tom, jaká je vlastně současná hovorová francouzština v kontextu širším, než jaký poskytuje běžný slovník.

Do slovníku jsme také zařadili zvláštní kapitolu, která má za cíl seznámit českého mluvčího se zvláštnostmi jazyka mladých Francouzů, a to ať už jde o tvoření nových slov v současném slangu nebo o charakter jeho slovní zásoby.

Součástí slovníku je i seznam zkratek a fonetického zápisu slov, které se běžně používají v SMS zprávách nebo na chatu. Vzhledem k obtížnosti francouzského pravopisu a délce francouzských slov je ve Francii fonetický zápis a zkracování slov praxí mnohem běžnější, než je tomu u nás. Porozumění textu tak může být pro studenta francouzštiny dosti ztíženo. Foneticky může být zapsáno v podstatě každé existující slovo, a tak jsme do seznamu zařadili jen ta nejběžnější. Vzhledem k tomu, že logika tohoto zápisu je do jisté míry jednotná, i Čech může díky tomuto přehledu snadno rozklíčovat slova, která v seznamu nenajde.

Samostatnou přílohou je také základní seznam slangových slov přejatých z arabštiny a romštiny a arabských slov běžně užívaných mladými obyvateli předměstí. Řada z nich se nedá považovat přímo za slova slangová, přesto se s nimi lze často setkat. Tento seznam tedy může jednak usnadnit porozumění Francouzům cizího původu, jednak českému uživateli naznačit, že zdrojem výpůjček pro francouzský slang mladých není pouze angličtina.

Tento slovník vám nejen usnadní porozumění mladým rodilým mluvčím, ale také umožní ocenit bohatství a pochopit specifičnost současné hovorové francouzštiny a slangu mladých.

Obsah slovníku
144 stran
7 000 aktuálních slangových a hovorových výrazů
slangové a hovorové idiomy s příklady a českými překlady
stručný slovník slov arabského a romského původu
přehled zkratek užívaných na internetu, v e-mailech a SMS zprávách

Štítky: Česky, Dvojjazyčné překladové slovníky, Slangové slovníky, Slovníky - francouzsky, Jazyky - francouzsky, Naučná literatura - francouzsky, Slang

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Nelze objednat
Balíkovna a AlzaBoxy 29 Kč Nelze objednat
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 57 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa 69 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč Nelze objednat
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč Nelze objednat
Česká pošta - Balík do ruky 69 Kč Nelze objednat
Doručení na adresu 79 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL ČR 99 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL SK 169 Kč Nelze objednat
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)