STARTUJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ AKCE 5 KNIH ZA 400 KČ. NENECHTE SI AKCI UJÍT! VÝBĚR KNIH TADY 

Petr Čech

Petr Čermák
Běžná cena: 299 Kč
Sleva: 62%
Naše cena: 115 Kč
Produkt momentálně nelze objednat
Dostupnost: Nedostupné
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0286387
EAN: 9788087685396
ISBN: 978-80-87685-39-6
Nakladatel: Imagination of People, s.r.o.
Vazba: vázaná
Počet stran: 272
Rok vydání: 2015
Rozměry: 244x174x24mm
Váha: 749g
Jazyk: Česky
Kategorie: Faktografická biografie

„Určitě doporučuji si nabídku tohoto obchodu pečlivě prohlédnout, již jsem si objednala cca třetí balíček postupně a jsem velmi spokojená.“

Petr Čech 115 CZK Nové

GLOBÁLNÍ HVĚZDA.
„Čechína“, v Anglii zvaného „Big Pete“ anebo „Mr. Perfect“, zná opravdu celý sportovní svět. A ve fotbalovém platí stále za jednoho z nejlepších gólmanů. Na první místo ho experti posadí už za výkony v roce 2005, v květnu 2006 pak získává s Chelsea kouče José Mourinha podruhé titul mistra Anglie. Avšak už na podzim téhož roku slibnou kariéru mimořádně nadaného brankáře přeruší těžké zranění hlavy. Stephen Hunt z Readingu způsobí Petrovi frakturu lebky. S velkým fotbalem mohl být konec. Čech se po zdařilé operaci a díky neuvěřitelné vůli už za tři měsíce vrací mezi tyče. V březnu 2007 se autor po utkání Ligy mistrů s Portem ptá kouče na příští cestu talentovaného brankáře a magický „Mou“ s přirozenou grácií odpoví:
„Petr je zpátky, a věřte mi, bude ještě lepší, než byl!“
Člověka až napadne, nejsou si oba v něčem podobní? Jisté podobenství vnímáme,  oba spojují vidiny nejvyšších cílů. Ač na ně dosahují, míří za dalšími. I Čech, stejně jako Mourinho, je obdařen touto, jakousi, rozdílovou vlastností, jíž se jako mimořádný s puncem génia řadí ještě před nejlepší.
Autor jde po stopách novodobého gladiátora mezi tyčemi a zkoumá, proč se a čím postupně vypracuje na nejlepšího gólmana planety a stále si drží vysokou výkonnost. Experti ho považují společně Peterem Schmeichelem za nejlepšího gólmana v historii Premier League, ostatně v této soutěži v bilanci zápasů bez obdrženého gólu brzy zaujme celkový primát. Autor knihy onen „prapůvod nesnesitelné lehkosti brankářova bytí“ skutečně nalézá a dobírá se podstaty Petrova nezpochybnitelného úspěchu. 
Čechovo postavení globální sportovní celebrity je obrazem skromného chlapce z plzeňské Viktorky i sídlištního paneláku. Nejdříve je  talentovaným brankářem známým svou náročností i pracovitostí a také inteligencí, prostě skvělou hlavou, jež řídí jeho unikátní sportovní cestu. I proto je potom oporou české reprezentace, s níž dobyde na EURO 2004 bronz, a oporou londýnských Blues, s nimiž získá v deseti sezonách patnáct (!) prestižních trofejí. Big Pete svým uměním pomůže týmu i k vytouženému vítězství v Lize mistrů 2012. Pod finálové drama s Bayernem podepíše třemi chycenými penaltami a splní si tak veliký sen.
I v tuto chvíli nikdo netuší, že za tři roky svou milovanou Chelsea, s níž si přál navždy spojit svou kariéru, opustí. Mourinho, který Petra v roce 2004 postavil do brány, dává přednost Thibautu Courtoisovi, a tak Čech svou šestnáctou trofej  po nejdiskutovanějším přestupu léta 2015 slaví už jako brankář Arsenalu. Pro kouče Arsena Wengera, který si ho vybral, je v bráně mužem číslo jedna a v dresu Kanonýrů chytá svůj druhý fotbalový život.
Čtrnáct let je Čechíno jedničkou naší reprezentace, s níž zažívá jeden šampionát světový a tři evropské. Nebude chybět ani na EURO 2016. Po postupu z těžké kvalifikační skupiny, v níž za sebou necháváme Turecko i Nizozemsko, vidíme naději, že by tým dobrého stratéga Pavla Vrby v čele s Petrem Čechem a Tomášem Rosickým mohl uspět i ve Francii.
 Vypravme se tedy s autorem do života a světa velkého fotbalového brankáře.
 

Štítky: 20-21. století, Fotbal - česko, Fotbalové zápasy, Fotbaloví brankáři - česko, Fotbaloví brankáři, Fotbal - česko - 20.-21. století, Fotbaloví brankáři - česko - 20.-21. století, Fotbalové EURO 2016

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Nelze objednat
Balíkovna a AlzaBoxy 49 Kč Nelze objednat
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 65 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa 69 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč Nelze objednat
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč Nelze objednat
Česká pošta - Balík do ruky 75 Kč Nelze objednat
Doručení na adresu 89 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL ČR 99 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL SK 169 Kč Nelze objednat
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)