KE KNIHÁM S MODROU HVĚZDIČKOU ROZDÁVÁME KNIŽNÍ DÁREK ZDARMA! PLATÍ PŘI NÁKUPU NAD 499 KČ. 

Příběhy skalních vyhlídek Českého ráje

Marek Řeháček
Běžná cena: 418 Kč
Sleva: 7%
Naše cena: 389 Kč
Produkt momentálně nelze objednat
Dostupnost: Nedostupné
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0517759
EAN: 9788090680456
ISBN: 978-80-906804-5-6
Nakladatel: Knihy 555
Vazba: brožovaná
Počet stran: 240
Rok vydání: 2019
Rozměry: 238x172x23mm
Váha: 865g
Jazyk: Česky
Kategorie: Cestopisy a reportáže

„Naše rodina zde nakupuje celkem pravidelně, obchod je spolehlivý, rychlý, můžeme jen doporučit.“

Příběhy skalních vyhlídek Českého ráje 389 CZK Nové

Knížka Příběhy skalních vyhlídek Českého ráje začala zcela přirozeně vznikat jako jakýsi očekávaný výsledek poznání autorů publikace Příběhy rozhleden Českého ráje vydané roku 2018, že každý, kdo prochodí Český ráj, sezná, že je to krajina skalním vyhlídám zaslíbená. A tak museli dohnat i pro ně překvapivý nedostatek, že žádná samostatná publikace o českorájských místech dalekého rozhledu doposud nevznikla.

V knize o 240 stranách je popsáno, či v některých případech alespoň zmíněno, okolo šesti desítek vyhlídkových míst na skalách v překrásném území mezi Jičínem, Semily, Turnovem, Mnichovým Hradištěm a Sobotkou. Najdeme zde tradiční a známé lokality jako je Zahrádka pod Pantheonem, Vyhlídka Českého ráje v Prachovských skalách či Mariánská vyhlídka, ale i zapomenuté vyhlídky Markovu, Seifertovu či Liebiegovu. Klasické vyhlídky se zábradlím autoři doplnili i místy se zajímavým či zcela fascinujícím rozhledem - tak se v knize poněkud nesystémově objevuje i Vyskeř, Mužský či Tibetský altán v Kacanovech.

K mnoha místům se podařilo dohledat údaje o vzniku, mecenáších i osobách, po nichž byla vyhlídková místa pojmenována. Text Marka Řeháčka je tentokrát hojně obohacen i citáty z dobových knih a tisku, často knižně doposud nepublikovaných a běžnému turistovi tedy nedostupných. Vyprávění tradičně doprovázejí fotografie Jana Pikouse, který se zase snaží čtenářům ukázat nejen známé krásy skalních vyhlídek, ale i jejich skvělou náladu v časech zimy či mlh, s nimiž nebývá silný turistický zážitek obvykle spojován.

Kniha nemá ambici být ani encyklopedií vyhlídkových míst Českého ráje, ani historickou monografií, vyčerpávajícím způsobem popisující vyhlídky jako zajímavý fenomén turistické infrastruktury přelomu 19. a 20. století. Navazuje v tomto směru na rozhlednovou řadu vytvořenou dvojící Řeháček - Pikous (Příběhy rozhleden Jizerských hor, Příběhy lužických rozhleden, Příběhy rozhleden Českosaského Švýcarska a konečně i Příběhy rozhleden Českého ráje). V dobové literatuře poctivě vybádané údaje o jednotlivých místech, popisy skal a výhledů z nich i tady doplňují pocity autorů, jejich náhled na jednotlivá místa a někdy trochu neskromně i na svět pod vyhlídkami.

V knize čtenář také narazí na onu úžasnou rozporuplnost turistického využití krajiny, která je českými turisty od konce 19. století označována za RÁJ. Od té doby sem míří doslova miliony výletníků a jednotlivá místa v krajině, a vyhlídky patří k nejčastějším, jsou tak hojně navštěvována, až jsou přelidněna. Někomu to vyhovuje, protože návštěva krajiny je tak i dnes společenskou událostí, kde hraje důležitou roli i vyladěné oblečení a dojem z něj. Jiní, často v podobě filosofujících trhanů, před těmi davy prchají do tichých míst mimo hlavní trasy turistů. Autoři soucítí s oběma skupinami. O pocitech z přelidněnosti i osamělosti krajiny je proto tentokrát velká část příběhů spojených s vyhlídkami. Vzniká tak zvláštní turistický průvodce, snažící se výletníky vést nejen mezi skalami, ale někdy lehce i životem poutníka.

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Nelze objednat
Balíkovna a AlzaBoxy 49 Kč Nelze objednat
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 65 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa 69 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč Nelze objednat
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč Nelze objednat
Česká pošta - Balík do ruky 75 Kč Nelze objednat
Doručení na adresu 89 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL ČR 99 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL SK 169 Kč Nelze objednat
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)