AKCE 1 + 3 DNES KONČÍ! POSLEDNÍ MOŽNOST ZÍSKAT 3 KNIHY ZDARMA. AKČNÍ VÝBĚR ZDE

Regionální kuchařka aneb Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska

Petra Pospěchová
Běžná cena: 299 Kč
Sleva: 16%
Naše cena: 250 Kč
Produkt momentálně nelze objednat
Dostupnost: Nedostupné
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0160427
EAN: 9788087049655
ISBN: 978-80-87049-65-5
Nakladatel: Smart Press
Vazba: vázaná
Počet stran: 288
Rok vydání: 2013
Rozměry: 246x180x23mm
Váha: 968g
Jazyk: Česky
Kategorie: Národní, regionální kuchařky

„Shrnutí? Neváhejte poptat co scháníte.To,co jinde nemají tak v Dobrých knihách třeba naleznete. Mají toho hodně.“

Regionální kuchařka aneb Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska 250 CZK Nové

Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se v jižních Čechách mohlo másla pořádně zakrajovat. Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Stačí se podívat třeba jen na sladkosti: v Podkrkonoší mají miletínské modlitbičky a hořické trubičky, v Polabí vdolečky sypané mákem, na Chodsku ornamentální koláče z máslového těsta, na Valašsku frgále "hruščáky", na Slovácku oskerušové perníčky....

Kapitoly jsou v knize rozděleny podle regionů - Praha, Polabí, Krkonoše, Královehradecko, Pošumaví, Chodsko, Jižní Čechy, Českomoravská vysočina, Brno a okolí, Slezsko, Haná, Slovácko, Valašsko, Severní Čechy. Každá kapitola začíná úvodním textem, který představuje region i specifika jeho kuchyně. Vysvětluje, proč se užívaly zrovna tyto suroviny nebo způsoby přípravy jídla, co se jedlo v minulosti ve všední den i ve svátek, s jakými rituály bylo jídlo spojené atd. Kniha obsahuje tak trochu národopisu, tak trochu historie, zajímavosti (třeba kde je na Strážnicku největší Oskeruše, nebo kde koupíte pálenku oskerušovici), ale podstata, jak už název knihy napovídá, tkví především v tradičních pokrmech. Každá regionální kapitola obsahuje deset receptů, tedy to nejlepšího z daného kraje. Těšit se můžete na tradiční polévky, masitá jídla nebo sladkosti. Vše je doplněno krásnými fotografiemi pokrmů i krajiny.

Štítky: Recepty, Česká jídla, Moravská jídla

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Nelze objednat
Balíkovna a AlzaBoxy 29 Kč Nelze objednat
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 57 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa 69 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč Nelze objednat
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč Nelze objednat
Česká pošta - Balík do ruky 69 Kč Nelze objednat
Doručení na adresu 79 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL ČR 99 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL SK 169 Kč Nelze objednat
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)