Revolver Revue 105

Běžná cena: 178 Kč
Sleva: 16%
Naše cena: 149 Kč
Dostupnost: Externí sklad
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0344373
Nakladatel: Revolver Revue
Počet stran: 250
Rok vydání: 2016
Jazyk: Česky
Kategorie: Periodika

„Kupuji celkem hodně knih. Zde najdu téměř vše, co potřebuji za příznivé ceny. Nakupuji zde rád a pravidelně.“

Revolver Revue 105 149 CZK Nové Skladem

Velký blok je v zimní RR věnován básníku Jaromíru Zelenkovi, laureátovi Ceny Revolver Revue. U příležitosti jeho letošního životního jubilea otiskujeme poprvé Zelenkovu esej o poezii, která vznikla před čtyřmi lety. Robert Krumphanzl napsal pro toto číslo Malého průvodce básněmi Jaromíra Zelenky, který je "pokusem zhotovit mapu míst uvedených v Zelenkových básních". Václav Petrbok nazval svůj text o něm Němečtí romantici a chmelová brigáda v osmašedesátém a Štěpán Nosek pojednává o jedné jeho básni, "ke které se nejčastěji vrací a bez které se už neobejde". Tomáš Tomášek se narodil v roce 1947 a na vydání své první knihy si počkal až do letošního roku. O tom proč s ním kromě jiného hovořil Vilém Faltýnek v rozhovoru s titulem Když se člověk pustí do takových věcí, je to taky projev něčeho divokého. Výbor z básní Davida Molnára se jmenuje Pod kopyty slunce, z prací Adama Geberta přinášíme dvě povídky. Úryvek z nového románu Ivana Matouška Ogangie provází rozhovor Lucie Malé. "Setkání například se Cervantesem nebo Homérem, které jsem četl mnohokrát, a tak jsem s nimi byl více než s mnoha živými lidmi, se mi jeví k stáru tím nejpodstatnějším. Vytvořit s pomocí těchto setkání něco dalšího mě lákalo víc než to učinit jen skrze zážitky a situace, do nichž jsem svým životem vstoupil v reálném světě," říká spisovatel.

Kateřina Lepic představuje pozoruhodnou rakouskou autorku Marlen Haushofer (1920-1970), od níž v Čechách dosud kupodivu nevyšlo žádné dílo. Nejvíce ji proslavil, a to nejen v německy mluvících zemích, román Zeď (Die Wand), z něhož publikujeme ukázku, v níž čteme: "Nepíšu proto, že by mě těšilo psát; zkrátka pro mě vyplynulo, že musím psát, když nechci ztratit rozum. Není tady přece nikdo, kdo by mohl za mě myslet a strachovat se. Jsem docela sama a musím se pokusit přestát ty dlouhé, temné měsíce."

Otu Prouzu uvádí Ivana Brádková slovy: "Je to nově objevený autor, jehož práce jsou podle mého názoru plně srovnatelné s díly nejvýznamnějších světových představitelů spontánní tvorby art brut. Od osmi let žije v Brtníkách, v Domově pro osoby se zdravotním postižením. Nemá žádné odborné vzdělání, i jeho schopnost psát a číst je velmi omezena. Ota Prouza má svoje tajné sešity, které jsou osobním deníkem a relikviářem v jednom." O Prouzově díle, jemuž je v čísle věnována řada obrazových stran, pojednává i Jaromír Typlt. Tématem série kreseb, jejichž autorem je Milan Starý, jsou hlavy. Veronika Richterová a Michal Cihlář uzavírají svůj volný cyklus KUBYsmus příspěvkem o "almendrónech", starých amerických autech, na Kubě dodnes v nemalé míře sloužících. Petr Babák v dalším dílu svého cyklu přibližuje práci Štěpána Brože, Viktor Karlík a Karel Cudlín představují ateliér Petra Císařovského a Karel Haloun přináší další část seriálu o českých knižních edicích, zaměřený tentokrát na politickou literaturu.

O Státní bezpečnosti, českých archivech, Ústavu pro studium totalitních režimů a nechuti i potřebě zkoumat komunistický režim hovořil Adam Drda s badatelem Radkem Schovánkem. Číslo uzavírá kritický Couleur a zvláštní přílohou je další Jedna věta - poprvé napsaná převážně nikoli česky. Jejím autorem je Mike Baugh.

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA 29.04.2024 (PO)
Balíkovna a AlzaBoxy 29 Kč 30.04.2024 (ÚT)
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 57 Kč 30.04.2024 (ÚT)
PPL výdejní místa 69 Kč 30.04.2024 (ÚT)
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč 02.05.2024 (ČT)
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč 30.04.2024 (ÚT)
Česká pošta - Balík do ruky 69 Kč 30.04.2024 (ÚT)
Doručení na adresu 79 Kč 30.04.2024 (ÚT)
Kurýr PPL ČR 99 Kč 30.04.2024 (ÚT)
Kurýr PPL SK 169 Kč 06.05.2024 (PO)
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)