AKCE 1 + 3 BRZO KONČÍ! POSLEDNÍ MOŽNOST ZÍSKAT 3 KNIHY ZDARMA. AKČNÍ VÝBĚR ZDE

Revolver Revue 106

Běžná cena: 178 Kč
Sleva: 16%
Naše cena: 149 Kč
Dostupnost: Externí sklad
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0356564
Nakladatel: Revolver Revue
Vazba: brožovaná
Počet stran: 272
Rok vydání: 2017
Jazyk: Česky
Kategorie: Periodika

„Shrnutí? Neváhejte poptat co scháníte.To,co jinde nemají tak v Dobrých knihách třeba naleznete. Mají toho hodně.“

Revolver Revue 106 149 CZK Nové Skladem

Jarní číslo přináší básně Vratislava Färbera, prózu Meira Lubora Dohnala a ukázku z nového románu Jaroslava Formánka, který vyjde v Edici RR a má detektivní zápletku: ",Tak co, Marto, jak jdou kšefty?‘ Pomalu se otočila s pusou připravenou k odpovědi. Když mě uviděla, vytřeštila oči, jako bych měl obličej pocákaný od krve. ,Co je?‘ Chvíli na mě zírala, pak si rukou zakryla ústa a utekla. Zakroutil jsem hlavou a zamířil k podchodu ústícím do Kahudovy ulice. Z dálky jsem zaslechl houkání sirény."

Krajinomalby Petra Grubera provází rozhovor, který s malířem vedl Petr Vaňous. Jaroslav Bárta v RR č. 106 vůbec poprvé představuje své panoramatické fotografie, Ondřej Přibyl s ním při této příležitosti pořídil interview. Po čtyřech fotosběrech ze spící Kuby z loňského ročníku připravili Veronika Richterová a Michal Cihlář bonus - stránky o pozoruhodných výtvorech Daldo Marte Limonta, jehož práce je možné považovat za art brut. Pod mottem "Jeder Mensch ist ein Künstler. Joseph Beuys / Jeder Mensch ist ein Kurator. kunstWerk" zahajuje tvůrčí formace kunstWerk v tomto čísle cyklus Kunstbasteln.
Německý skladatel, libretista a režisér Heiner Goebbels vytvořil Písně ze zažitých válek (Songs of Wars I Have Seen) na základě knihy Gertrude Steinové. Čtenář RR se s textem, který napsala deníkovou formou v letech 1942-1943, může seznámit prostřednictvím překladu Jiřího Měsíce a s průvodním slovem Martiny Musilové. K válečnému období se dílem vrací i svědectví Věry Schiff, které bude letos v RR vycházet na pokračování, v ediční péči Hermíny Neuner: "Potom se obětaví židovští rodiče rozhodli, že budou dělat takové večírky v bytech, bylo to obyčejně odpoledne. Hrály se gramofonové desky, tancovali jsme a podávala se bábovka s kakaem. A to bylo takové zpříjemnění té těžké doby, ve které dospělí stále hledali, jak se z toho dostat ven. Cítili jsme, že z toho nemůže nic dobrého povstat. Ale stále ještě panovala snaha mít ten život tak normální, jak je to jenom možné."
Obnovujeme volný seriál Sedm z let 1993-2003, v němž vybrané osobnosti - tentokrát je to historik umění Petr Jindra - komentují díla či artefakty, jež si zvolí. V cyklu Ateliéry představují Viktor Karlík a Karel Cudlín pracoviště malíře Matěje Lipavského. Karel Haloun uzavírá svůj seriál o českých knižních edicích pohledem na vybrané samizdaty. Petr Babák komentuje vizuální styl posledního Famufestu.
Autoři kritického Couleuru reflektují české vydání Heideggerova Původu uměleckého díla, nový román Jiřího Hájíčka, inscenaci Buňka číslo ve Studiu Hrdinů, poslední svazek sebraných básní Egona Bondyho, knihu Jiřího Opelíka Uklizený stůl, vydání Šaldova románu Loutky i dělníci boží, zatím poslední dílo Gabriela Martineze-Grose nebo dva příznačné texty Erika Taberyho a Miroslava Balaštíka. První letošní RR přináší také výbor z loňského kolektivního glosáře Spoušť, zveřejňovaného na internetovém Bubínku Revolveru. V rubrice Dokumenty sumarizujeme pod názvem Karlík, Placák, Drda, Špirit, Kosák a s úvodním slovem Terezie Pokorné texty, na jejichž počátku stály tři glosy Viktora Karlíka týkající se mj. Petra Placáka a časopisu Babylon, který vede.

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Pozítří (ČT)
Balíkovna a AlzaBoxy 29 Kč 19.04.2024 (PÁ)
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 57 Kč 19.04.2024 (PÁ)
PPL výdejní místa 69 Kč 19.04.2024 (PÁ)
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč 22.04.2024 (PO)
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč 19.04.2024 (PÁ)
Česká pošta - Balík do ruky 69 Kč 19.04.2024 (PÁ)
Doručení na adresu 79 Kč 19.04.2024 (PÁ)
Kurýr PPL ČR 99 Kč 19.04.2024 (PÁ)
Kurýr PPL SK 169 Kč 24.04.2024 (ST)
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)