Revolver Revue 107

Běžná cena: 178 Kč
Sleva: 16%
Naše cena: 149 Kč
Dostupnost: Externí sklad
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0366203
Nakladatel: Revolver Revue
Vazba: brožovaná
Počet stran: 248
Rok vydání: 2017
Jazyk: Česky
Kategorie: Periodika

„Určitě doporučuji si nabídku tohoto obchodu pečlivě prohlédnout, již jsem si objednala cca třetí balíček postupně a jsem velmi spokojená.“

Revolver Revue 107 149 CZK Nové Skladem

Editorial
Terezie Pokorná
Přílohou letošní letní Revolver Revue je další kniha Jedna věta. Výzvu autora projektu Viktora Karlíka tentokrát přijal básník Miloš Doležal, v jehož zápisu z 5. června 2016 stojí: "Nedaleko nás, u Lísek v lese, našel houbař několikametrovou krajtu, vyhřívající se na slunci, divočina na Vysočině." Spisovatel Ivan Matoušek psal svou Jednu větu sedm let před Milošem Doležalem a nepřestal ani poté, co vyšla, jak čtenář může nahlédnout v úvodním příspěvku tohoto čísla.
Velký blok věnujeme poezii básníka a kritika Andreje Stankoviče, mj. stálého spolupracovníka RR a její Kritické Přílohy. Lucie Bartoňová vybírala až na výjimky z jeho málo známých básní, které nezařadil do žádné ze svých sbírek. Výbor doplňují lektorská dobrozdání Jana Lopatky, Růženy Grebeníčkové a Josefa Vohryzka pro chystané, ale neuskutečněné vydání v Československém spisovateli 1970. Stankovičovy verše, které editorka zvolila jako motto výboru, nejsou jediné, jež s postupem času nabývají na intenzitě: "Vždycky jsme to věděli / Že je všechno jaktěživo v prdeli / Ale dnes poprvé / Bavím se tím sám."

Pod názvem Umělec v krizi a jiné texty publikujeme krátké prózy Lucie Holé. Tereza Límanová, autorka knihy Domeček, která vyšla v Edici RR, uzavřela práci na další rozsáhlejší próze, z níž přinášíme ukázku. Hana Ulmanová přeložila povídku své americké vrstevnice Allegry Goodmanové La Vita Nuova. Hana Kosáková se svými studenty připravila překlad ukázky z románu Duše vlastence, aneb různé dopisy Ferfičkinovi, jehož autor Jevgenij Popov volně patřil k okruhu moskevského konceptualismu. Svědectví Věry Schiff o pohnutých událostech v minulém století pokračuje druhou částí: "Pro nás začal život v Terezíně."

Zahajujeme volnou sérii rozhovorů s vybranými nečetnými představiteli českého akčního umění v jeho počátcích, pro toto číslo RR Adam Drda pořídil interview s Petrem Štemberou, který mj. říká: "Jediná výstava, která pro mě měla smysl, dodnes si jí považuji, a účastnil jsem se jí i fyzicky, byla v roce 2004 v MuseumsQuartier ve Vídni. Jmenovala se Krátké kariéry a účastnili se jí lidé z různých zemí, někteří vystavující už byli mrtví nebo nad hrobem, mnozí byli kolem Fluxu - a byli to lidé, kteří podobně jako my po určitou dobu něco dělali a pak s tím definitivně a razantně skončili. To mi přišlo dobré. Chvíli člověk něco dělá a v pravou chvíli s tím skončí." Výtvarník Zdeněk Macháček pořídil "neplánovaný a nepřipravovaný fotozáznam cesty vlakem" Z Olomouce do Košic a zpět. Radovan Kodera fotografoval na konci osmdesátých let chátrající část Plzně, i s jejími všudy přítomnými odstavenými trolejbusy. Také Pavla Hrocha zajímají světy, které mizí: v RR představuje své fotografie z mexického rodea, rozhovor s ním vedl Ondřej Přibyl. Tvůrčí formace kunstWerk pokračuje v seriálu Kunstbasteln.

Do obnovené rubriky Sedm přispěl básník a esejista Miloslav Topinka. Karel Haloun připojuje ke svému seriálu o knižních edicích dodatek věnovaný solitérům. V Ateliérech je tentokrát přiblíženo pracoviště malíře Michala Kadlečka. I Petr Babák pokračuje ve svém cyklu. Nechybí ani pravidelný kritický Couleur.

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA 30.04.2024 (ÚT)
Balíkovna a AlzaBoxy 29 Kč 02.05.2024 (ČT)
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 57 Kč 02.05.2024 (ČT)
PPL výdejní místa 69 Kč 02.05.2024 (ČT)
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč 03.05.2024 (PÁ)
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč 02.05.2024 (ČT)
Česká pošta - Balík do ruky 69 Kč 02.05.2024 (ČT)
Doručení na adresu 79 Kč 02.05.2024 (ČT)
Kurýr PPL ČR 99 Kč 02.05.2024 (ČT)
Kurýr PPL SK 169 Kč 07.05.2024 (ÚT)
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)