KE KNIHÁM S MODROU HVĚZDIČKOU ROZDÁVÁME KNIŽNÍ DÁREK ZDARMA! PLATÍ PŘI NÁKUPU NAD 499 KČ. 

Revolver Revue 110

Běžná cena: 178 Kč
Sleva: 16%
Naše cena: 149 Kč
Dostupnost: Externí sklad
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0418216
Nakladatel: Revolver Revue
Vazba: brožovaná
Počet stran: 310
Rok vydání: 2018
Jazyk: Česky
Kategorie: Periodika

„Doporučuji, nakupovala jsem zde již mnohokrát a vždy jsem byla spokojená.“

Revolver Revue 110 149 CZK Nové Skladem

"Mrtví, k nimž se vztahujeme, jsou daleko spíš než mrtví jenom minulí, totiž jejich přítomnost je stejná jako přítomnost minulosti" - přílohou jarní Revolver Revue je Jedna věta Roberta Krumphanzla. K předcházejícím autorům tohoto cyklu patří Petr Hruška, který v psaní jednovětých zápisů pokračoval i poté, co jeho Jedna věta v roce 2015 vyšla - některé z jeho pozdějších záznamů přinášíme uvnitř tohoto čísla. "Sice ještě svítilo slunce, ale nebylo ani nesnadné představit si, že je hluboká noc," píše Ivan Matoušek v povídce Skořápka bubliny. Z próz amerického spisovatele Bena Marcuse vybrala a přeložila Hana Ulmanová povídku Studený čumák.

O komiksové verzi Deníku Anne Frankové, která česky nedávno vyšla v nakladatelství Triáda, hovořil s jejími autory Arim Folmanem a Davidem Polonskym Yves Kugelmann. Miloš Doležal napsal rozsáhlý příběh parašutisty Karla Čurdy: "Dvě fotografie jedné tváře, které od sebe dělí pět let. Na té první je ostře řezaná tvář třicetiletého vojáka, který má za sebou náročný výcvik, je vyběhaný, pevný v ramenou, a především odhodlaný být nasazen do nebezpečné akce."

Adam Drda pořídil další z rozhovorů s vybranými představiteli českého akčního umění v jeho počátcích. Po Petru Štemberovi, Janu Mlčochovi a Karlu Milerovi (viz RR č. 107-109/2017) hovořil s Jiřím Kovandou, který na otázku "Ohrnoval někdo v uměleckém prostředí nos nad tím, že nejste studovaný?" odpověděl: "Nikdy mi to nikdo neřekl do očí, ale občas jsem ten pocit míval. Že jsem pro některé lidi takový amatér. Moc mě to ale nezajímalo." Představujeme malby thajské malířky La Inthonkaew. "Že La maluje, na to jsem přišel tak, že jsem ji jednou přivedl k sobě do ateliéru, a když jsem odběhl ven pro něco k jídlu a vrátil se, seděla před mým stojanem a dokončovala mými barvami a na mém plátně obraz. Moje překvapení bylo o to větší, že hned ten první obraz - byl to jakýsi poloabstraktní květ-tanečník - se jí velmi povedl," vzpomíná Ondřej Sekanina, který spolu s Jaromírem Typltem výběr z jejích obrazů připravil a komentoval. Do rubriky Sedm, v níž vyzvané osobnosti píší o sedmi výtvarných dílech, která si zvolí, tentokrát přispěl Michal Janata. V cyklu Ateliéry je přiblíženo pracoviště malíře Pavla Šmída. Petr Babák pokračuje ve svém seriálu a představuje Maco.

Jan Petránek zahajuje volnou sérii příspěvků o proměnách uměleckého řemesla v současné hinduistické společnosti. V prvním díle přibližuje svátky hadů a hadí tisky, jak je poznal na svých cestách. Veronika Richterová a Michal Cihlář slovem i obrazem vyprávějí o svých zážitcích z tradičního japonského jarního svátku Hanami. Z připravované knihy Petra Onufera o utváření kánonu anglofonních literatur v českém kontextu přinášíme kapitolu s názvem Hodnotové soudy a literární kritika.

V kritickém Couleuru čtenář najde reflexe českého vydání rozmluv s Marcelem Duchampem, Švehlovy knihy Magor a jeho doba, antologie Čtení o T. G. Masarykovi, nového románu Ivana Matouška, výboru z publicistiky Pavla Juráčka a leccos dalšího. Otiskujeme také nekrolog za Jana Steklíka a proslovy z pohřbu Pavla Brázdy. Jarní RR uzavírá výbor z loňského kolektivního glosáře Spoušť, zveřejňovaného na internetovém Bubínku Revolveru.

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA 01.04.2024 (PO)
Balíkovna a AlzaBoxy 49 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 65 Kč 02.04.2024 (ÚT)
PPL výdejní místa 69 Kč 02.04.2024 (ÚT)
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč 03.04.2024 (ST)
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Česká pošta - Balík do ruky 75 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Doručení na adresu 89 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Kurýr PPL ČR 99 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Kurýr PPL SK 169 Kč 05.04.2024 (PÁ)
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)