Revolver Revue 134

Běžná cena: 238 Kč
Sleva: 16%
Naše cena: 199 Kč
Dostupnost: Externí sklad
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: DN00495114
Nakladatel: Revolver Revue
Vazba: brožovaná
Počet stran: 264
Rok vydání: 2024
Jazyk: Česky
Kategorie: Periodika

„Doporučuji, nakupovala jsem zde již mnohokrát a vždy jsem byla spokojená.“

Revolver Revue 134 199 CZK Nové Skladem

Revue o literatuře a výtvarném umění.

Z tohoto čísla:
Na obálce tohoto čísla je tvář Vladimíra Boudníka (17. 3. 1924 - 5. 12. 1968), jednoho z nejpodnětnějších českých umělců. U příležitosti výročí sta let od jeho narození jsme připravili rozsáhlý soubor příspěvků. Do ankety přispělo bezmála třicet respondentů různých profesí i generací - píší o svém o svém vztahu k Boudníkově osobnosti a dílu i o jeho významu, přesahujícím místní kontext, což bohužel nic nemění na tom, že stále zůstává v širším a mnohdy i odborném povědomí nedoceněn. Jedním z nemnohých, kdo se opravdu zásadně a důsledně starají o Boudníkův odkaz, je galerista, sběratel a vydavatel Jan Placák, s nímž publikujeme rozhovor. Viktor Karlík ve svých poznámkách píše o průběžné pozornosti, kterou Boudníkovi a posléze také okruhu jeho poválečných spolužáků věnovala od svých samizdatových počátků RR, o jeho inspirativnosti v časech totality i dnes, o těch, díky nimž především je Boudníkův život zmapován a dílo zachováno, i o ignoranci většinového místního "kulturního" provozu. Texty provázejí reprodukce vybraných Boudníkových prací a dalších pramenů ze sbírky Galerie Ztichlá klika.
"15. května 1944 časně ráno jsme dorazili do Osvětimi. Nevěděla jsem, že je to Osvětim. Kdybych měla být cynická, řekla bych, že transport byl můj narozeninový výlet a Osvětim jsem dostala k narozeninám jako dárek. Toho dne mi bylo patnáct let." Autobiografická kniha Rachel Hanan Překonala jsem zlobu a nenávist se připravuje k českému vydání v překladu Heleny Medkové, otiskujeme úryvky. Básně Benoîta Meuniera ve spolupráci s autorem přeložil Jaromír Typlt. Dagmar Urbánková napsala prózu Remorkéry stěhují Paříž, z níž publikujeme část věnovanou hřbitovu Pere-Lachaise, provázejí ji autorčiny kresby. O básních Martina Heideggera hovořil s překladatelkou Věrou Koubovou Marek Vajchr. V seriálu Z malých nakladatelství je tentokrát zastoupen Malvern.
"Co se to děje s lidskou představivostí, když náhle nevládne svými vlastními výtvory? Jak to, že ani ve svém osobním smyšleném světě nedokážeme jen tak měnit, co se nám právě zamane?" - ptá se Jaromír Typlt nad kresbami Pavla Saláka, dalšího z autorů, které lze přiřadit do oblasti art brut. V rubrice Ateliéry je představeno pracoviště Lubomíra Přibyla. Do cyklu Sedm přispěl Richard Drury.
Na dalších stránkách se vracíme k události, kterou považujeme za zásadní: Na státní svátek Dne boje za svobodu a demokracii 17. listopadu 2023 oznámil zakladatel a ředitel knihovny Libri prohibiti, někdejší disident, signatář Charty 77 a politický vězeň Jiří Gruntorád, že zahajuje hladovku. Rozhovor s hlavním aktérem pro přítomné číslo pořídil Adam Drda, jenž je také autorem shrnující eseje. Publikujeme rovněž podstatné dokumenty a výběr z e-mailových a SMS zpráv, jimiž některé své přátele a známé informoval o situaci na místě hladovky v jejích prvních hodinách a dnech Robert Krumphanzl. Autorkou ilustrací k tomuto bloku je Anežka Hájková.
Jarní číslo uzavírá kritický Couleur s esejemi, recenzemi a glosami k vybraným událostem a tématům aktuálního kulturního dění i provozu.

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Pozítří (ČT)
Balíkovna a AlzaBoxy 29 Kč 03.05.2024 (PÁ)
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 57 Kč 03.05.2024 (PÁ)
PPL výdejní místa 69 Kč 03.05.2024 (PÁ)
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč 06.05.2024 (PO)
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč 03.05.2024 (PÁ)
Česká pošta - Balík do ruky 69 Kč 03.05.2024 (PÁ)
Doručení na adresu 79 Kč 03.05.2024 (PÁ)
Kurýr PPL ČR 99 Kč 03.05.2024 (PÁ)
Kurýr PPL SK 169 Kč 09.05.2024 (ČT)
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)