AKCE 1 + 3 DNES KONČÍ! POSLEDNÍ MOŽNOST ZÍSKAT 3 KNIHY ZDARMA. AKČNÍ VÝBĚR ZDE

Zavřít

HLÍDAT DOSTUPNOST A CENU

Ronald Reagan

Běžná cena: 165 Kč
Sleva: 16%
Naše cena: 138 Kč
Produkt momentálně nelze objednat
Dostupnost: Nedostupné
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0000700
EAN: 9788087460023
ISBN: 9788087460023
Nakladatel: Centrum pro ekonomiku a politiku
Vazba: brožovaná
Počet stran: 160
Rok vydání: 2011
Jazyk: Česky
Kategorie: Osobnosti a osudy

„Můj první nákup a vše v naprostém pořádku. Což se nedá říct o větších eshopech L***r nebo Dobrov**ý“

Ronald Reagan 138 CZK Nové

Sto let od narození Ronalda Reagana je výročím, na které by se nemělo zapomenout. Reaganovo osmileté prezidentství zásadním způsobem ovlivnilo celá 80. léta. Nemilosrdným postojem k Sovětskému svazu a jeho komunistickému impériu (které nazval říší zla) přispěl - spolu s britskou premiérkou Margaret Thatcherovou - k pádu komunismu více než kdokoli jiný. Odporem k rostoucím intervencím státu do ekonomiky přispěl k renesanci ekonomického liberalismu. Centrum pro ekonomiku a politiku na něj vzpomíná tímto sborníkem.
Část A přináší originální text ze semináře "Ronald Reagan at 100" z 3. února 2011. Vedoucí redaktor Rádia Svobodná Evropa a Rádia Svoboda a bývalý poradce Margaret Thatcherové John O'Sullivan ve své přednášce ukázal Ronalda Reagana jako velkou osobnost.
V části B uveřejňujeme doplňkové texty. Z textů Václava Klause vybíráme nekrolog o Ronaldu Reaganovi z 6. června 2004, vzpomínku na Ronalda Reagana devadesátiletého z 8. února 2001 a přednášku v Reaganově prezidentské knihovně z 6. listopadu 2009. Jiří Brodský ze zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky zkoumá Reaganovu politiku a dnešní Evropu. Jan Skopeček z Centra pro ekonomiku a politiku analyzuje hospodářskou politiku Ronalda Reagana. Martin Erva z tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky připomíná paradoxy v životě Ronalda Reagana. Prezident The King's College in New York City a bývalý poradce prezidenta Reagana Dinesh D'Souza odhaluje tajemství Reaganovy osobnosti. Ředitel Občanského institutu Roman Joch diskutuje vztah Reagana k ekonomické svobodě. Publicista a vydavatel Alexandr Tomský se zamýšlí nad tím, co se vybaví, když se řekne reaganomics. Poslanec Evropského parlamentu Hynek Fajmon argumentuje, že Reagan si zaslouží naši úctu. Jefim Fištejn z Radia Svobodná Evropa hledá příčiny neobyčejné popularity Ronalda Reagana. Politolog Lukáš Petřík vyzdvihuje Reaganův odkaz pro současnou pravici. Publicista Jiří Zahrádka vysvětluje, proč nám Ronald Reagan chybí.
V přílohách v části C uveřejňujeme čtyři výňatky z Reaganových pamětí. Jde o prolog odhalující vztahy se sovětským vůdcem Michailem Gorbačovem, úryvek odkrývající hospodářský program vlády, Reaganovo vysvětlení pozadí Strategické obranné iniciativy a epilog zachycující poslední Reaganův den ve funkci prezidenta.
Jeho příspěvkem k pádu komunismu Reaganovy zásluhy nekončí. Svým příklonem k odpůrcům keynesiánství a rozsáhlých státních intervencí Reagan podpořil monetarismus a tzv. ekonomii strany nabídky. Tím změnil půlstoletí přetrvávající model americké ekonomiky, utvořený v průběhu velké krize 30. let, kdy se zdálo, že místem řešení lidských problémů je stát a ne trh.

Štítky: Prezidenti - spojené státy americké, Reagan, ronald, 1911-2004, Prezidenti, Svět a politika, 20. století, Sborníky, Jubilejní publikace, Konzervatismus, Konzervatismus - spojené státy americké, Osobnosti historie

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Nelze objednat
Balíkovna a AlzaBoxy 29 Kč Nelze objednat
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 57 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa 69 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč Nelze objednat
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč Nelze objednat
Česká pošta - Balík do ruky 69 Kč Nelze objednat
Doručení na adresu 79 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL ČR 99 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL SK 169 Kč Nelze objednat
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)