Sama mezi indiány (E-KNIHA)

Ettore Biocca
Běžná cena: 488 Kč
Sleva: 51%
Naše cena: 238 Kč
Produkt momentálně nelze objednat
Dostupnost: Nedostupné
Kód: D0240300
ISBN: 978-80-7272-433-8
Nakladatel: Dauphin
Počet stran: 552
Jazyk: Česky
Zabezpečení: Bez Adobe DRM
Kategorie: Všeobecné a ostatní
Knihu obdržíte ve formátech:
pdf epub mobi

„S obchodem jsem spokojená, je funkční ve všech směrech-nejen nabídka, ale i pečlivě zabalený, rychlý, spolehlivý. Doporučuji.“

Sama mezi indiány (E-KNIHA) 238 CZK Nové

Unesena Indiány, zůstala sama mezi Indiány, aby žila s Indiány. Úchvatný zápis o existenci lidí, kteří zmizeli v nenávratnu dějin. Příběh Heleny Valerové, dívky unesené Yanomahy, která se stala ženou jejich náčelníka. Ten ji zasvětil do řady vědomostí a tajemství, které se obvykle etnografové vůbec nedozvědí.Všechno, co stojí psáno v této takřka neuvěřitelné historii, není výplod obraznosti, nýbrž popis, někdy dramatický, někdy poetický, života skutečně prožitého. Práva jsou jména indiánských kmenů, práva jména osob i míst, pravé jsou jednotlivé epizody. Později jsme se autor setkal s mnoha osobami a skupinami Yanoámů, u nichž Valerová žila, a přesvědčil se o pravdivosti toho, co mu vylíčila s takovou jasností a plastičností. V knize, kterou zde předkládáme se Biocca úzkostlivě držel ústního vyprávění, snažil se zachovat jeho tvrdou formu, právě proto, aby jeho hodnota dokumentu zůstala plně zachována.
Když se Helena Valerová v roce 1958 vrátila na salesiánskou misii, její původní rodina ji odmítla přijmout – už pro ně byla Indiánkou. Proto její závěrečný výrok zní jako smutné poselství:"Představovala jsem si u bílých všechno úplně jinak."Doplněno původními 56 černobílými fotografiemi z archivu autora a misionáře Luigiho Cocca.Vybaveno předmluvou Zdeňka Justoně.

MOJE KNIHOVNY

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)