Zavřít

DOPORUČIT ZNÁMÉMU

Sedm ohňů k Nahanni

Jan Soukup
Běžná cena: 255 Kč
Sleva: 10%
Naše cena: 229 Kč
Produkt momentálně nelze objednat
Dostupnost: Nedostupné
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0168661
EAN: 9788026015864
ISBN: 978-80-260-1586-4
Nakladatel: OutdoorGuide
Vazba: brožovaná
Počet stran: 170
Rok vydání: 2013
Rozměry: 210x148x13mm
Váha: 340g
Jazyk: Česky
Kategorie: Amerika

„Podruhé jsem v tomto obchodě objednávala zboží z předobjednávky a v obou případech mi bylo bez problémů doručeno.“

Sedm ohňů k Nahanni 229 CZK Nové

Věhlas řeky Nahani v kanadských Nothwest Territorries je dnes rozšířen po celém světě a přitahuje mnoho dobrodružných duší. Ale na rozdíl od prakticky všech návštěvníků, kteří jsou k jejím břehům dnes dopraveni drahými a hlučnými hydroplány, autor knihy zvolil dobrovolnou sebetrýzeň v lázni vlastního potu. Způsob, jakým se cestovávalo za dob objevování Kanady, za dob, kdy velké kanoe z březové kůry poháněné pádly voyagerů transportovaly náklady kožešin napříč téměř celou šířkou kontinentu v době největšího rozkvětu obchodních společností Northwest a Hudson's Bay. V době, kdy pouze vodní tělesa a je spojující portážové stezky sloužily jako tepny, žíly a kapiláry cestování Kanadou od Atlantiku až k Pacifiku.
Autor chtěl dosáhnout horního konce South Nahanni pozemní cestou, s použitím vlastních svalů k dopravení kanoe a vybavení pro šestinedělní cestu divočinou, k bodu konečného spuštění lodě do vod vysněné řeky, jako jediného čestného způsobu, který v jeho svědomí ladil s duchem a jménem Nahanni. Dlouhá portáž (přenášení) překračující pohoří kontinentálního rozvodí ze strany kanadského teritoria Yukonu do Northwest Territories měla spojovat řetěz řek, potoků a jezer, a znamenala přenášení všeho vybavení přes horské průsmyky a mokrými bažinami v nížinách. Znamenalo to i koníčkování lodí proti proudu a pádlování vodou kde se dalo, jak po proudu tak proti, vše korunováno "křížovými kalváriemi" s převrácenou lodí na ramenou. Z uvedeného musí být zřejmé, proč autor považoval fyzickou zdatnost za klíčovou kvalitu, nutnou k uskutečnění cíle.
Dobrovolnou sebetrýzeň v lázni vlastního potu s konečnou platností uskutečnil létě roku 1997, kdy se svou českou snoubenkou a později manželkou Milenou a se svým přítelem Petrem z Vancouveru, uskutečnili "Pekelnou portáž" s loděmi na ramenou přes hory a sjeli divukrásnou řeku South Nahanni od jejího počátku až po její konec v řece Liard.
Kniha je souborem silných prožitků a nezapomenutelných dobrodružství, která pouť přes hory a plavba po řece přinesly. Společně s množstvím fotografií a dalšími šesti příběhy vás vrátí o století zpět, kdy ještě výraz dobrodružství měl ten pravý šmrnc.

Portrét autora:
Romantické motivy přivedly Dr. Jana Soukupa (nar. 1944) nejdříve do srdce západní Kanady, aby tu zapustil kořeny v oblasti Edmontonu v provincii Albertě, vystudoval v oboru jaderné fyziky na místní universitě a vychoval rodinu. Teprve když ratolesti dospěly a rozletěly se do světa, dovolila mu nově nalezená svoboda po skončené rodinné zodpovědnosti a relativní zeměpisná blízkost k cíli realizovat dlouholetý sen, na nějž se připravoval svým životním stylem pravidelného běhání, plavání, ježdění na koni i na kole, pádlováním v kanoi po řekách a jezerech Alberty a Britské Kolumbie, běháním za psím spřežením a závoděním v moderním pětiboji, běžkařských marathonech a triathlonech. Zatímco jiní muži jeho věku myslí na klid a bezpečí, on se vydává sám nebo se svojí věrnou partnerkou Milenou na týdny do divočiny, aby hledali svoje kořeny.

Štítky: Kanada - vlastivěda, Kanada, Vodní turistika, Vodní turistika - kanada, Dobrodružství, Divočina

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Nelze objednat
Balíkovna a AlzaBoxy 29 Kč Nelze objednat
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 57 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa 69 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč Nelze objednat
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč Nelze objednat
Česká pošta - Balík do ruky 69 Kč Nelze objednat
Doručení na adresu 79 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL ČR 99 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL SK 169 Kč Nelze objednat
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)