KE KNIHÁM S MODROU HVĚZDIČKOU ROZDÁVÁME KNIŽNÍ DÁREK ZDARMA! PLATÍ PŘI NÁKUPU NAD 499 KČ. 

Tajemství keltské koruny

Marie Gucklerová Jehličková
Běžná cena: 399 Kč
Sleva: 21%
Naše cena: 315 Kč
Dostupnost: Externí sklad
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: D0249443
EAN: 9788090034013
ISBN: 978-80-900340-1-3
Nakladatel: Mariadan Praha
Vazba: vázaná
Počet stran: 212
Rok vydání: 2014
Rozměry: 297x210x18mm
Váha: 1108g
Jazyk: Česky
Kategorie: Školáci do 9 let

„Nakoupila jsem v sekci "knihy s mírným poškozením" a za skvělé ceny jsem získala opravdu minimálně poškozené novinky.“

Tajemství keltské koruny 315 CZK Nové Skladem

Knihy „Tajemství keltské koruny“ a „Tajemství královské koruny“ autorky Marie Gucklerové Jehličkové obsahuje příběhy, které byly oceněny mnoha zahraničními cenami v U.S.A., Velké Británii, Světovým kongresem vědy a umění atd.

Též World Millenium Commission požádala autorku Marii Gucklerovou Jehličkovou o napsání příběhu pro Millennium Time Capsule Commission. Tato schránka s jejím příběhem byla uložena v Millenniu v Anglii a bude otevírána po padesáti letech. Replika schránky i s certifikátorem je v této knize.

Výše uvedený příběh byl v knize i s Achievement Award uložen též v knihovně Washington D.C., U.S.A. Certifikát spolu s příběhem je též v těchto knihách.

Knihy představují především beletristicky zpracované dosud neznámé historické i vědecké skutečnosti. Provází čtenáře dobou vzniku civilizace, řeckou antikou, keltskou dobou, římskou antikou, románskou dobou, gotikou, renesancí, barokem, rokokem, klasicistní a romantickou dobou, současností i dobou kosmickou.

Knihy jsou bohatě ilustrovány 270 barevnými kolážemi zhotovenými na základě 18 500 fotografií z Evropy, Ameriky, Asie a Afriky.

Kromě obsahového a ilustračního zpracování příběhů v historických dobách, každé období odhaluje i záhadné, tajemné skutečnosti, které si často ponechaly svou podobu do nynějška. Tak třeba úvodní příběh v tehdejším světě nejmocnějšího sumerského krále a egyptského faraóna vypovídá o tom: jak to vlastně bylo se vznikem evropských kmenů? Řecká antika odhaluje: Proč nejslavnější antický sochař Feidiás na svém nejvelkolepějším divu světa, soše Dia v chrámu vytesal ze všech výjevů trojské války jen prince Achillea, jak drží v náručí zraněnou královnu Amazonek, která bojovala proti němu v nepřátelském vojsku? Proč slavný Achilleus nazval své nejstatečnější vojsko Myrmidony, mravenečky? Proč Amazonky byly vytesány v Artemidině chrámu v Efesu a proč byly vytesány na dnes slavné antické Petře ve střední Asii? Keltská doba odhaluje velké tajemství Keltů a nastoluje otázku: Stalo se někdy, aby král a vojevůdce dal zhotovit a nechal uctívat ve své svatyni sochy nepřátel z nepřátelského vojska, kteří se sami zavraždili? Ale proč tak učinili? A jak se sochy zachovaly z doby antické až do současnosti ve vatikánských muzeích v Římě? Římská antika se dotýká otázky: Proč v době slávy Říma, kdy římský císař nechal postavil Koloseum, aby si gladiátorskými zápasy získal přízeň lidu, lidé si své dvorce, zahrady, fontány i komnaty zdobili dodnes zachovanými sochami chlapců, kteří si z nohy odstraňují trn? V době románské bylo již možné, aby v hlubokém vesmíru zazářila mlhovina hvězd, která již půl tisíciletí před objevením Ameriky zjevila podobu Severní Ameriky? Odkryla vodní kašna ve slavné španělské Alhambře siluety vlastním příbuzným zavražděného sultána a sultánky, Zachovala se brnění černého rytíře a gotická lesní studna francouzsko-italského rodu Anjou, kde byla načas otrávena voda? Doba renesanční odkrývá další záhadu. Jak je to ve skutečnosti podle italských rodových středověkých dopisů s šifrou mistra Leoparda da Vinciho? Kde je kolébka názvu amerického dolaru a jak vyhlížely tolary, podle kterých byly dolary pojmenovány? Další příběhy odhalují: Co je nejlepším ochráncem říše? Co je největším nepřítelem atd.? V závěru dva současné skutečné příběhy vypovídají v „Koruně králů pro malého statečného chlapce“, jak příběhy v knihách ovlivnily léčbu karcinomů malých pětiletých pacientů, léčených úpravou vlastních krevních buněk, životosprávou, živinami v knize uvedených receptů atd. Poslední skutečný současný příběh „Tajemství jednoho bohatství“ odhaluje, jak tato země dříve získávala prostředky, aby nejen předcházela zadlužení, ale i byla schopna poskytovat zdravotní péči vč. léčiv zdarma.

V příbězích se navíc odráží i souznění Země s vesmírem a to tak, že vznik i zánik hvězdných mlhovin, hvězdokup i galaxií je časově spjat s historickými dobami na Zemi.

Obě knihy vycházejí i cizojazyčně, během několika měsíců bude na českém a zahraničním trhu i anglická verze.

Štítky: České příběhy

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA 01.04.2024 (PO)
Balíkovna a AlzaBoxy 49 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 65 Kč 02.04.2024 (ÚT)
PPL výdejní místa 69 Kč 02.04.2024 (ÚT)
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč 03.04.2024 (ST)
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Česká pošta - Balík do ruky 75 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Doručení na adresu 89 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Kurýr PPL ČR 99 Kč 02.04.2024 (ÚT)
Kurýr PPL SK 169 Kč 05.04.2024 (PÁ)
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)