KE KNIHÁM S MODROU HVĚZDIČKOU ROZDÁVÁME KNIŽNÍ DÁREK ZDARMA! PLATÍ PŘI NÁKUPU NAD 499 KČ. 

Uranová Příbram

Václav Cílek , Josef Velfl
Běžná cena: 499 Kč
Sleva: 20%
Naše cena: 400 Kč
Produkt momentálně nelze objednat
Dostupnost: Nedostupné
Info Když teď objednám,
kdy zboží obdržím?
Hlídat dostupnost a cenu »
Kód: DN00432760
EAN: 9788076750678
ISBN: 978-80-7675-067-8,
Nakladatel: Dokořán
Vazba: vázaná
Počet stran: 384
Rok vydání: 2022
Rozměry: 253x169x33mm
Váha: 886g
Jazyk: Česky
Kategorie: Faktografická biografie

„Pro mne nevýhoda, že je ve velké vzdálenosti od bydliště a musím použít zásilkovnu, doručení za další poplatek, než když bych si dojela do obchodu.“

Uranová Příbram 400 CZK Nové

Příbramskými uranovými doly prošlo za dobu jejich existence asi sto tisíc pracovníků, a pokud k tomuto číslu přičteme rodinné příslušníky a další profese, bylo příbramskými doly ovlivněno více než čtvrt milionu lidí, a to včetně politických vězňů. Tato kniha pojednává o "státě ve státě", jakým doly řízené sovětskými experty a kontrolované státní tajnou policií byly celá desetiletí. I přesto se zde ale odehrálo mnoho příběhů hornické cti a solidarity. Nejeden horník na doly vzpomínal jako na nejlepší léta svého života. Jiní však umírali na nemoci z přepracování, alkoholismu i radioaktivního ozáření. Neobvyklé životní podmínky, tvrdá a nebezpečná práce daly vznik mnohým příběhům, které se pohybují v neobvykle široké škále od milostiplných zázraků na Svaté Hoře až po utrpení politických vězňů. Uranová Příbram je stejně tak geologický objekt jako sociální fenomén.

Cílek Václav

Václav Cílek (* 11. května 1955) geolog, klimatolog, spisovatel a popularizátor vědy. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Karlovy univerzity, obor geologie ložisek. Přestože se ve své práci zabývá především změnami klimatu a prostředí, vývojem české krajiny a interakcemi mezi přírodou a civilizací, najdeme v jeho knihách přesahy směrem k literatuře,religionistice, filozofii, teologii, výtvarnému umění nebo hudbě všech žánrů. Za Krajiny vnitřní a vnější a Makom. Kniha míst byl vyznamenán cenou Toma Stopparda za rok 2004. V roce 2007 získal Cenu ministra životního prostředí "za výrazný přínos k popularizaci české vědy, zejména geologie a klimatologie". V roce 2009 mu byla udělena cena VIZE 97 Nadace Dagmar a Václava Havlových za to, že "svým dílem významně rozšířil lidský obzor, poukázal na méně známé jevy a souvislosti, napomohl včlenit výsledky vědy do obecné kultury a prohloubil alternativy lidského pohledu na svět, kosmos a základní otázky bytí". Václav Cílek spolupracuje s Českým rozhlasem a s Českou televizí, jako autor či spoluautor vydal přes třicet knižních titulů.

Velfl Josef

PaedDr. Josef Velfl (1956) V roce 1979 vystudoval historii a český jazyk na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy s diplomovou prací na téma K účasti horníků v protinacistickém odboji na Příbramsku. Od tohoto roku působí v příbramském muzeu jako historik a zabývá se minulostí regionu v 19. a 20. století, dějinami hornictví a hutnictví, montánním muzejnictvím a industriálními památkami. V letech 1990-1992 zastával funkci zmocněnce československé vlády pro analýzu událostí z období 1967-1970 a v letech 1990-1995 externě pracoval též v Ústavu pro soudobé dějiny Akademie věd ČR. Od roku 1994 je ředitelem Hornického muzea Příbram. Scenáristicky se podílel na přípravě řady tuzemských a zahraničních výstav s tematikou báňské historie. V roce 1995 se stal členem Vědecké rady mezinárodního sympozia Hornická Příbram ve vědě a technice. Napsal více než 300 článků do odborného tisku, včetně zahraničního, a také dvě desítky samostatných publikací vydaných v tuzemsku i v zahraničí. Je autorem vítězného projektu v celostátní soutěži muzeí Gloria Musaealis 2003, zaměřeného na záchranu a následné využití národní kulturní památky - dolu Vojtěch a Vodní štoly Anna. Od roku 2001 je jedním ze zástupců České republiky ve Středoevropské unii technických muzeí (MUT). Externě spolupracuje s Ministerstvem kultury ČR v Radě pro výzkum a zároveň přednáší dějiny hornictví a techniky na Vysoké škole evropských a regionálních studií.

MOJE KNIHOVNY

  Adresa odběru Poplatek Kdy bude zboží připraveno?
Praha 7, V Háji 15 ZDARMA Nelze objednat
Balíkovna a AlzaBoxy 49 Kč Nelze objednat
Zásilkovna výdejní místa a Z-boxy 65 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa 69 Kč Nelze objednat
PPL výdejní místa Slovensko 99 Kč Nelze objednat
  Způsob dopravy Cena dopravy Kdy zboží obdržím?
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč Nelze objednat
Česká pošta - Balík do ruky 75 Kč Nelze objednat
Doručení na adresu 89 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL ČR 99 Kč Nelze objednat
Kurýr PPL SK 169 Kč Nelze objednat
Uvedené ceny jsou včetně DPH
  Způsob platby Cena platby
Na prodejně 9 Kč
Bankovním převodem ZDARMA
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
Dobírka 39 Kč
VISA / Master Card ZDARMA
PLATBA 24 – Česká spořitelna ZDARMA
GE Money Bank ZDARMA
ePlatby pro eKonto - Raiffeisenbank ZDARMA
MojePlatba – Komerční banka ZDARMA
mPenize - mBank ZDARMA
ČSOB ZDARMA
Fio banka ZDARMA
PaySec ZDARMA
Masterpass ZDARMA
Edenred od 29 Kč
Benefity od 29 Kč
Twisto ZDARMA
Hotově na pobočce Zásilkovna 39 Kč
Gallery Beta od 29 Kč
Dobírka 39 Kč
Uvedené ceny jsou včetně DPH

1. Vyberete si platbu přes Twisto a dokončete objednávku.
2. Knihy vám dorazí domů bez placení.
3. Můžete číst, platíte až za 14 dní. (Bankovním převodem, kartou nebo hotově)